Christendemocratisch kanselierskandidaat Armin Laschet bracht vandaag een bezoek aan de brandweerkazerne van het zwaar getroffen Hagen.
Volledig scherm
Christendemocratisch kanselierskandidaat Armin Laschet bracht vandaag een bezoek aan de brandweerkazerne van het zwaar getroffen Hagen. © AP

Klimaatverandering staat na extreem noodweer centraal in Duitse verkiezingscampagne voor opvolging Merkel

Het noodweer dat de afgelopen dagen in het westen van Duitsland meer dan honderd mensen het leven kostte en een enorme ravage aanrichtte, heeft de klimaatverandering tot middelpunt van de nationale verkiezingscampagne gemaakt. De meeste Duitse partijleiders hebben de overstromingen, de geweldige hoeveelheid regen en de recente periode van zeer hoge temperaturen meteen aangegrepen om de bevolking te wijzen op de gevaren van de opwarming van de aarde.

  1. Huizen ingestort, mensen vermist: dramatisch luchtbeeld toont tragedie na aardverschuiving in Duitse stad
    Play

    Huizen ingestort, mensen vermist: dramatisch luchtbeeld toont tragedie na aardver­schui­ving in Duitse stad

    Door een aardverschuiving in Erftstadt, nabij Keulen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen staan woningen onder water en is een aantal huizen ingestort. Luchtbeelden van het getroffen gebied tonen een dramatische scène. Het staat vast dat er doden zijn gevallen, alleen is nog niet geweten hoeveel. Ook is niet duidelijk hoeveel mensen worden vermist. In een ander overstroomd district, Bad Neuenahr-Ahrweiler, in deelstaat deelstaat Rijnland-Palts worden dan weer mogelijk 1.300 mensen vermist. Het mobiele netwerk is er uitgevallen, waardoor veel mensen onbereikbaar zijn. Het totale dodental door het noodweer in het westen van Duitsland is ondertussen opgelopen tot boven de 100.