Mirjam Herrmann gooide met mede-activist Benjamin aardappelpuree naar een schilderij van Monet. Daarna kleefden ze zich vast aan de muur.
Volledig scherm
Mirjam Herrmann gooide met mede-activist Benjamin aardappelpuree naar een schilderij van Monet. Daarna kleefden ze zich vast aan de muur. © AFP

Klimaatactivist Mirjam (25) bekent: "Ik gooide aardappelpuree naar schilderij van Monet”

Ze bezette eerder al Duitse kruispunten door zich vast te lijmen aan de grond. Zondag gooide ze het met een mede-activist over een andere boeg door een peperduur schilderij van Monet te bekladden met aardappelpuree. In een tweet rechtvaardigt de Duitse Mirjam Herrmann (25) haar daad door te stellen dat “kunst en cultuur niets waard zal zijn wanneer we moeten vechten voor ons eten”.

33 reacties

 • Erika Bekaert

  5 maanden geleden
  Eigenaardig dat ze een schilderij viseren van een kunstenaar die nooit plastiek of olie gebruikt heeft. Ze dragen bovendien zelf synthetische kleding. Geen geloofwaardige actie! Ze zouden geloofwaardiger overkomen én meer respect krijgen, als ze af zouden komen met een nieuwe uitvinding als alternatief voor synthetische producten. Als niemand synthetische producten koopt, worden ze ook niet meer gemaakt. Zo zit de economie nu eenmaal in elkaar. Maar dat snappen ze blijkbaar niet.
 • Christine Laevers

  5 maanden geleden
  Bejaarde mensen verleiden of overtuigen met hun stunt zullen ze niet. Kunst is 'interactief', het doek hangt daar en 99% van de toeristen snappen er geen iota van. De activisten maken er interactieve kunst van. Uiteindelijk willen ze alleen dat het probleem klimaat niet vergeten wordt. Een beetje onhandig, ja. Die doeken 'die het overleefd hebben' gaan alleen maar in waarde stijgen. Zoals een puppie in het asiel die hard heeft afgezien. Die wordt direct geadopteerd. Human nature.
 • frans Venloo

  5 maanden geleden
  Dit niet meer in het nieuws brengen is al een goede stap De kosten aanrekenen van verlies inkomsten en kuisen Min 100000 € in alle gevallen Dat zal wel helpen
 • Lucien Mertens

  5 maanden geleden
  Mevrouw hoort voor een tijd in de gevangenis, met een serieuze geldboete wachtend bij het vrij komen. Agressie blijft agressie en kan niet, om welke reden dan ook.
 • Annie Reynders

  5 maanden geleden
  die zijn niet goed in hun hoofd, door vernielingen aan te richten krijgt het merendeel van de bevolking juist een afkeer van deze mensen. Door zich in te zetten om natuur behoud en bossen zouden ze meer respect bekomen.
 1. Ook Vlaamse klimaatactivist viseerde al kunstwerken: “Ze vragen ruim 1.000 euro en ik heb geen schade aangericht. Schilders zoals Van Gogh zouden het eens zijn met ons”
  PREMIUM

  Ook Vlaamse klimaatac­ti­vist viseerde al kunstwer­ken: “Ze vragen ruim 1.000 euro en ik heb geen schade aangericht. Schilders zoals Van Gogh zouden het eens zijn met ons”

  Activisten viseren steeds vaker bekende kunstwerken om aandacht op te eisen voor de klimaatopwarming. Afgelopen weekend kwakten ze in Berlijn nog aardappelpuree over een schilderij van Monet. Ook Vlaming Wouter Mouton (45) kleefde zich afgelopen zomer vast aan een peperdure Van Eyck, maar kreeg vorige week wel de rekening in de bus. “Schilders zoals Van Gogh zouden het eens zijn met onze acties.”
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.