De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © Photo News

Klimaat- en gezondheidsplan van Biden goedgekeurd door Amerikaans Congres

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag het licht op groen gezet voor het grote klimaat- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden. De tekst werd met 220 stemmen tegen 207 goedgekeurd. 

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Busongeval met Nederlandse toeristen in Ecuador: 2 Nederlanders omgekomen, 7 mensen naar het ziekenhuis
  Play

  Busongeval met Nederland­se toeristen in Ecuador: 2 Nederlan­ders omgekomen, 7 mensen naar het ziekenhuis

  In het zuidoosten van Ecuador zijn bij een botsing tussen twee bussen twee Nederlanders om het leven gekomen. Volgens een woordvoerster van alarmcentrale Eurocross zijn er drie zwaargewonden die nog in het ziekenhuis liggen. De overige gewonden liepen lichte verwondingen op en hebben het hospitaal na behandeling kunnen verlaten. Er zaten 21 Nederlanders in de bus, zeven van hen raakten volgens Eurocross gewond.