Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank

Een 12-jarige jongen uit Groningen mag van de rechter een coronavaccin krijgen, tegen de wil van zijn vader. De middelbare scholier wil zich graag laten vaccineren tegen het virus zodat hij veilig zijn oma kan bezoeken, die vanwege uitgezaaide longkanker op sterven ligt. Zijn vader wil daar niets van weten, omdat hij vreest voor de bijwerkingen van de prik op de lange termijn. De rechter heeft de jongen alsnog toestemming gegeven.

13 reacties

 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Veel respect voor die jongen, met een vaccinatie zal het risico voor besmetting al veel lager liggen. Met nog een mondmasker kan hij veilig zijn oma bezoeken nu. Die vader heeft totaal ongelijk, deze moet niet spelen met de gezondheid van zijn kinderen, dat doen we met een polio vaccin dat wel verplicht is ook niet!
 • Evan De Jongh

  1 jaar geleden
  Het gaat hem hier niet over dat de jongen nog iemand kan besmetten of niet. Hij weet zelf ook wel dat het nog kan. Maar voor hem is dit momenteel de enige manier om tijd door te brengen met zijn oma en daar moet he respect en bewondering voor hebben. En dit verhaal weer niet gebruiken om onzin over vaccins uit te kramen. Respecteer de jongen zijn keuze. Als ze al op 14 mogen sex hebben zullen ze op 12 ook wel kunnen beslissen over vaccinatie of niet.
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 jaar geleden
  de jongen handelt uit liefde voor zijn Oma en dat moeten aanvaarden en niet afbreken zoals hier velen doen, respect voor die kerel.
 • Timmy Schroons

  1 jaar geleden
  Na vaccinatie kan je nog steeds corona krijgen en dus ook anderen besmetten. Of de kans hierop nu kleiner wordt, is voor mij nog niet voldoende bewezen. Ben ook niet zeker of (de meeste) kinderen van die leeftijd voldoende informatie hebben om deze beslissing te nemen. Velen onder ons laten het plaatsen uit gemak of peer pressure. Van de gevaccineerden die ik al gesproken heb, zijn er maar weinigen die echt overtuigd zijn in de heilzame werking van het vaccin.
 • Lins houtmeyers

  1 jaar geleden
  Keuze van die jongen maar de vader heeft gelijk!