Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank

Een 12-jarige jongen uit Groningen mag van de rechter een coronavaccin krijgen, tegen de wil van zijn vader. De middelbare scholier wil zich graag laten vaccineren tegen het virus zodat hij veilig zijn oma kan bezoeken, die vanwege uitgezaaide longkanker op sterven ligt. Zijn vader wil daar niets van weten, omdat hij vreest voor de bijwerkingen van de prik op de lange termijn. De rechter heeft de jongen alsnog toestemming gegeven.

13 reacties

 • Bart Timperman

  4 weken geleden
  Veel respect voor die jongen, met een vaccinatie zal het risico voor besmetting al veel lager liggen. Met nog een mondmasker kan hij veilig zijn oma bezoeken nu. Die vader heeft totaal ongelijk, deze moet niet spelen met de gezondheid van zijn kinderen, dat doen we met een polio vaccin dat wel verplicht is ook niet!
 • Evan De Jongh

  4 weken geleden
  Het gaat hem hier niet over dat de jongen nog iemand kan besmetten of niet. Hij weet zelf ook wel dat het nog kan. Maar voor hem is dit momenteel de enige manier om tijd door te brengen met zijn oma en daar moet he respect en bewondering voor hebben. En dit verhaal weer niet gebruiken om onzin over vaccins uit te kramen. Respecteer de jongen zijn keuze. Als ze al op 14 mogen sex hebben zullen ze op 12 ook wel kunnen beslissen over vaccinatie of niet.
 • Ludovic De Beuckeleer

  4 weken geleden
  de jongen handelt uit liefde voor zijn Oma en dat moeten aanvaarden en niet afbreken zoals hier velen doen, respect voor die kerel.
 • Timmy Schroons

  4 weken geleden
  Na vaccinatie kan je nog steeds corona krijgen en dus ook anderen besmetten. Of de kans hierop nu kleiner wordt, is voor mij nog niet voldoende bewezen. Ben ook niet zeker of (de meeste) kinderen van die leeftijd voldoende informatie hebben om deze beslissing te nemen. Velen onder ons laten het plaatsen uit gemak of peer pressure. Van de gevaccineerden die ik al gesproken heb, zijn er maar weinigen die echt overtuigd zijn in de heilzame werking van het vaccin.
 • Lins houtmeyers

  4 weken geleden
  Keuze van die jongen maar de vader heeft gelijk!
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Verantwoordelijke voor aanslag in Irak met 320 doden opgepakt

  Verantwoor­de­lij­ke voor aanslag in Irak met 320 doden opgepakt

  In 2016 kwamen in de Iraakse hoofdstad Bagdad meer dan 320 mensen om bij een aanslag die door de terreurbeweging Islamitische Staat werd opgeëist. De aanslag was een van de zwaarste die ooit in Irak gepleegd werden. Meer dan vijf jaar later kondigt de Iraakse premier Moestafa al-Kazimi via Twitter aan dat de verantwoordelijke voor die aanslag werd opgepakt. Dat gebeurde niet in Irak, maar al-Kazimi verduidelijkt niet waar de man dan wel werd gearresteerd.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. ‘Dubbelganger' van Brian Laundrie brutaal wakker gemaakt door gewapend arrestatieteam: “Plots zag ik een stel kerels met geweren op mij gericht”

  ‘Dubbelgan­ger' van Brian Laundrie brutaal wakker gemaakt door gewapend arrestatie­team: “Plots zag ik een stel kerels met geweren op mij gericht”

  Severin Beckwith wist niet wat hem overkwam toen hij brutaal werd wakker gemaakt door luid geklop op de deur van zijn hotelkamer. Voordat hij het goed en wel doorhad, stormden enkele zwaargewapende politieagenten binnen en hielden ze hem onder schot. Beckwith had helemaal geen misdaad begaan, maar lijkt wel verdacht veel op Brian Laundrie (23), de verloofde van Gabby Petito en tevens ook hoofdverdachte in de moordzaak.