Thierry Baudet.
Volledig scherm
Thierry Baudet. © ANP

Klachten tegen Nederlandse politicus Thierry Baudet na verzuim melding inkomsten boekverkoop

De Nederlandse politicus van het rechts-populistische Forum voor Democratie, Thierry Baudet, verdiende vorig jaar 85.000 euro met de verkoop van zijn boeken, maar gaf die inkomsten niet door aan de Tweede Kamer. NU.nl sprak met twee mensen die uit protest een klacht hebben ingediend bij het College van onderzoek integriteit.

 1. Baby van 11 maanden in gezicht geraakt door verdwaalde kogel in New York: “Toestroom van wapens in onze steden moet stoppen”
  Play

  Baby van 11 maanden in gezicht geraakt door verdwaalde kogel in New York: “Toestroom van wapens in onze steden moet stoppen”

  In The Bronx, een wijk in New York, heeft een verdwaalde kogel een meisje van 11 maanden oud in het gezicht geraakt. Het meisje zat samen met haar moeder te wachten in een geparkeerde auto, terwijl de vader snel inkopen was gaan doen. Op dat moment opende een onbekende man het vuur op een andere man die hij achtervolgde. De kogel week af en raakte zo het meisje in de auto. Het jonge meisje werd met spoed in kritieke toestand afgevoerd.
 2. Spanje vraagt toeristen uit hoogrisicolanden bijkomend negatieve coronatest voor te leggen bovenop vaccinatie- of herstelcertificaat

  Spanje vraagt toeristen uit hoogrisico­lan­den bijkomend negatieve coronatest voor te leggen bovenop vaccinatie of herstelcer­ti­fi­caat

  Personen die van een hoogrisicoland naar Spanje reizen, moeten bovenop hun vaccinatie- of herstelcertificaat in het bezit zijn van een negatieve coronatest. Zo staat te lezen op de website van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid. België wordt, net als de rest van de Europese Unie, voorlopig aangeduid als risicoland, niet als hoogrisicoland.
 1. Noorse aanklager wil dat terrorist Anders Breivik in cel blijft

  Noorse aanklager wil dat terrorist Anders Breivik in cel blijft

  Het Noorse openbaar ministerie beschouwt de veroordeelde terrorist en massamoordenaar Anders Behring Breivik (42) nog steeds als een zeer gevaarlijk man en wil hem daarom opgesloten houden. Breivik heeft voor de rechtbank verklaard dat hij is veranderd, maar is dat niet, zei aanklager Hulda Karlsdottir donderdag tijdens een rechtszitting in de gevangenis van Skien over een verzoek van de Utøya-moordenaar om voorwaardelijke vrijlating.