Kinderen in Shanghai worden in isolatie gezet: zelfs baby’s worden van ouders gescheiden

In China is het duidelijk: iedereen die positief test, wordt geïsoleerd van niet-besmette mensen. In de grootste stad van het land, Shanghai, gaan ze nu nog een stap verder. Daar geldt de maatregel zelfs voor de allerkleinsten. De overheid neemt deze verregaande maatregel om de zwaarste uitbraak van het virus in twee jaar tijd te bestrijden. 

19 reacties

 • Vanessa Huysmans

  4 maanden geleden
  Hier moogt ge u kind geen tik meer geven..in china zetten ze kindjes bijeen als honden in een kennel. De Russen maaien iedereen omver, verkrachten en bombarderen...mensenrechten?? Is dit internationaal? En dan panikeren wij bij het woord islam. De grootste terreur tegen de mens gebeurt niet in islamlanden hoor! Protesteer eerst maar tegen de rest. Hypocrisie alom. En horen, zien en zwijgen politiek. Das het ras der mensheid. SF films over invasies ni nodig, we zijn zelf de agressor vd wereld...
 • Marianne Van den Lemmer

  4 maanden geleden
  Normaal voor een dictatuur.
 • Lisa Carpentier

  4 maanden geleden
  Ik begrijp het niet, de Omikronversie is toch slechts zoals een verkoudheid (net gehad). Waarom dan zulke overdreven maatregelen ? Of weten zij weer meer dan wij (zoals 2,5 jaar geleden ?) ? Dan staat ons misschien nog iets anders te wachten….
 • Maurice Van der Leene

  4 maanden geleden
  je mag nu zeggen wat je wilt van China maar ik weet wel nog de eerste keer dat er ginder Covid uitbrak dat het na 3 maanden opgelost was dat is nu het verschil tussen de harde aanpak en onze aanpak van den halve zeven donker die uiteraard op gene zak trok! de reden waren de volgende de ene zij ja de andere neen nog een andere mischien en nog een andere ik weet het niet dus hier in dat apenland is er gewoon geen coördinatie en al zeker een regering die op gene zak trekt!
 • marc meulenberghs

  4 maanden geleden
  Daar zijn ze nog zotter dan hier! Misschien kan Vandenbroucke daar minister van volksgezondheid worden (en hopelijk neemt hij dan Conner Rousseau mee)
 1. Verwoestend onweer in Toscane: wind blaast gondels van reuzenrad en omvallende bomen zorgen voor twee doden, campings op Corsica ontruimd
  Play

  Verwoes­tend onweer in Toscane: wind blaast gondels van reuzenrad en omvallende bomen zorgen voor twee doden, campings op Corsica ontruimd

  In de Italiaanse regio Toscane zijn twee mensen omgekomen bij noodweer. Er vielen ook verschillende gewonden. Vanwege het stormweer was voor heel het noorden van het land en delen van centraal-Italië een waarschuwing afgekondigd. Er werden windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur en zware regenval vastgesteld. Onder meer een reuzenrad begon te spinnen en maakte een ravage in de buurt.
 2. Finse premier onder vuur vanwege gelekt feestfilmpje: “Ik heb niets te verbergen”
  Play

  Finse premier onder vuur vanwege gelekt feestfilm­pje: “Ik heb niets te verbergen”

  Een gelekt filmpje waarop een feestende premier te zien is, leidt in Finland tot de nodige commotie. Vooral de timing valt slecht: Sanna Marin (36) had recent ook al kritiek gekregen omdat ze te veel tijd zou doorbrengen op festivals en in discotheken. Een zwaard dat aan twee kanten snijdt, want haar aanhangers vinden haar net daarom de coolste regeringsleider ter wereld. “Ik heb niets te verbergen”, laat de premier zelf optekenen.