Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Kinderen geboren in 2010 vormen doelwit van ernstige cyberpest-trend in Frankrijk

Sinds het begin van het schooljaar vormen Franse kinderen die geboren zijn in 2010 het doelwit van een nieuwe pesttrend, zowel op het internet als op de speelplaats. “Anti-2010", “Brigade tegen degenen uit 2010", ... het zijn maar enkele voorbeelden van de beledigingen die de ronde doen op sociale media, vaak gepaard met de hashtag #anti2010. Franse onderwijsgroepen uiten hun bezorgdheid naar aanleiding van de nieuwe trend en vragen aan de regering om in te grijpen. De app TikTok, waarop de trend tot nu toe erg aanwezig was, verwijderde zonet alle video’s met de hashtag. 

6 reacties

 • Hans Gort

  1 maand geleden
  Zie ik het verkeerd of zijn we nu echt een bende watjes aan het kweken? Pesten is van alle tijden en zal nooit weggaan normaal zal je er een mentale weerstand tegen opbouwen die je in het latere leven wapend tegen de harde realiteit dat niet alles altijd gaat zoals je wilt en dat niet iedereen je vriendje is of kan zijn. Kijk naar de lage mentale weerbaarheid van jongeren tegenwoordig en vraag je eens af hoe dit komt.
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Het is waarschijnlijk iemand die er mee begonnen is en de kudde volgt blindelings, zonder nadenken. Zoals meestal..
 • Johnny L Verhoeven

  1 maand geleden
  Het wordt tijd dat we onze kinderen leren omgaan met dergelijke idioterieën.
 • Philippe Herbosch

  1 maand geleden
  Hoe verzinnen ze het?!
 • Andy Van de Velde

  1 maand geleden
  Wordt het eens geen tijd dat de wereldleiders dat hele social media gedoe gaan herbekijken voordat het te laat is? Het internet en aanverwabten wirdt onze ondergang nig! Wacht maar af! Alles fake, niemand weet nog wat echt is, en vol hackers en phising,...