Kim Jong-un maakt bizarre 'Hollywoodvideo' over raketlancering

Noord-Korea pakte vandaag uit met een video over de lancering van hun ballistische raket. Die raket was de krachtigste die Noord-Korea ooit heeft afgevoerd. Om dit ‘succes’ aan te kondigen, was er op de staatszender van het land een filmpje te zien waarin staatshoofd Kim Jong-un verschijnt in een lederen jas en donkere zonnebril. De beelden lijken precies uit een Hollywoodfilm te komen. De Verenigde Staten zullen sancties ondernemen tegen Noord-Korea voor deze lancering en denken ook dat Rusland hier iets mee te maken heeft.

 1. Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoorzaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenechtelijk kind”

  Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoor­zaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenech­te­lijk kind”

  Een genetische aanleg voor leverproblemen, een hepatitis B-infectie en zijn algemeen bekende voorliefde voor alcohol, speelden een belangrijke rol in de dood van Ludwig van Beethoven. Dat heeft een internationaal onderzoeksteam ontdekt door verschillende haarlokken van de wereldberoemde Duitse componist onder de loep te nemen. En ze ontdekten nog meer: zo blijkt de virtuoos genetisch niet verwant met alle andere Vlaamse Van Beethovens. In zijn stamboom zit er ergens in de directe vaderlijke lijn een buitenechtelijk kind.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.