Donald Trump bij zijn eedaflegging dat hij de waarheid zal spreken tijdens het verhoor op 10 augustus vorig jaar.
Volledig scherm
Donald Trump bij zijn eedaflegging dat hij de waarheid zal spreken tijdens het verhoor op 10 augustus vorig jaar. © AP

KIJK. Trump geeft 400 (!) keer hetzelfde antwoord tijdens urenlang verhoor in fraudezaak

De procureur-generaal van New York heeft een rechter gevraagd om sancties op te leggen aan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, zijn volwassen kinderen, de Trump Organization en hun advocaten. Ze doet dat vanwege hun ‘aantoonbaar onjuiste’ antwoorden op haar fraudezaak van 250 miljoen dollar tegen hen. Op nieuwe videobeelden die zijn vrijgegeven is te zien hoe Trump zich tijdens een ondervraging afgelopen zomer 400 keer op zijn zwijgrecht beroept.

26 reacties

 • Frans Sels

  2 maanden geleden
  kan dat daar zo maar ,niet antwoorden is voor mij schuld bekennen !
 • alain dewynants

  2 maanden geleden
  Hij heeft gelijk;hopelijk is hij binnenkort opnnieuw president!
 • Martin Amelynck

  2 maanden geleden
  En dat zou dan tot de machtigste mensen behoren van deze wereld... we zijn er wel mee.
 • Arne Van Gheluwe

  2 maanden geleden
  De simpele ziel in hoogst eigen persoon. Hij zou gewoon nog extra in de bak moeten vliegen wegens tegenwerken van het gerechtelijk apparaat
 • Bart Verwegen

  2 maanden geleden
  Met zo iemand kan je dus echt niks aanvangen.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Nu vier aanklachten tegen Trump weerhouden zijn. Gaat hij effectief voor rechter komen? Wat riskeert hij? En kan dit einde betekenen voor hem?
  PREMIUM

  Nu vier aanklach­ten tegen Trump weerhouden zijn. Gaat hij effectief voor rechter komen? Wat riskeert hij? En kan dit einde betekenen voor hem?

  Donald Trump moet vervolgd worden voor misdrijven die hij pleegde op 6 januari 2021, toen zijn aanhangers het Capitool bestormden. Dat oordeelt de commissie die de feiten onderzocht. Ze hebben vier aanklachten tegen de gewezen president weerhouden. Nooit eerder in de geschiedenis van de VS gebeurde dat. Wat betekent dat nu concreet? 5 vragen en evenveel antwoorden.