De Syrische Mariam beschermt haar kleine broertje urenlang tegen stof en puin na de zware aardbeving in Syrië en Turkije.
Volledig scherm
De Syrische Mariam beschermt haar kleine broertje urenlang tegen stof en puin na de zware aardbeving in Syrië en Turkije. © CNN

KIJK. Meisje beschermt kleine broer 36 uur lang tegen stof en puin in Syrië

De tol van de zware aardbeving in Turkije en Syrië is loodzwaar, maar af en toe komen hoopvolle berichten uit de regio. Een Syrisch meisje en haar jongere broertje konden uren na de aardbeving gered worden vanonder het puin. Op beelden is te zien hoe het meisje al die tijd haar broertje in bescherming nam tegen stof en puin.

  1. Expert over impact aardbeving in Turkije: “Dit zou weleens de crisis te veel kunnen zijn voor Erdogan”
    PREMIUM

    Expert over impact aardbeving in Turkije: “Dit zou weleens de crisis te veel kunnen zijn voor Erdogan”

    Turks president Erdogan rees naar de macht in 2003, in de nasleep van een zware aardbeving in 1999. Hij zou de zaken anders doen. Ondertussen schat de WHO dat de dodentol van de aardbeving van maandagochtend kan oplopen tot boven de 20.000. Bovendien kampt Turkije met een zware economische crisis. Overleeft Erdogan de Turkse verkiezingen van mei? Is hij verantwoordelijk voor deze ramp? “De volkswoede kan zich tegen hem keren”, zegt Turkije-expert Dirk Rochtus (KU Leuven).