KIJK. Ierse vrouw redt hulpeloze ezel van dierenbeul die het dier achter auto meesleurt

In Ierland zijn zeven ezels gered nadat een vrouw bovenstaande beelden maakte. Een van de dieren wordt meegesleurd door een wagen over het bevroren wegdek. De ezel heeft alle moeite om recht te blijven terwijl hij wordt meegetrokken aan een touw rond zijn mond en oren. De vrouw die de beelden maakte, liet het niet zomaar gebeuren. Ze greep in en zorgde ervoor dat de bestuurder stopte. Daarna riep ze de hulp in van een hulporganisatie. Zij namen de afgepeigerde ezel in beslag, samen met nog zes andere ezels.

 1. Na neerhalen van Chinese spionageballon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord
  PREMIUM

  Na neerhalen van Chinese spionage­bal­lon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord

  De hele wereld kijkt met veel belangstelling naar de saga rond de Chinese spionageballon die hoog boven de Verenigde Staten zweefde. Zeker nu volgens het Pentagon nog een tweede exemplaar is gespot boven Latijns-Amerika. Kan zo’n ballon bestuurd worden? Waarom was het zo moeilijk om het gevaarte neer te schieten? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Hier beantwoorden we uw meest gestelde vragen.
 2. Twee vliegen in een klap voor Nederlandse regering? “Boeren die stoppen door strenge stikstofregels kunnen aan kinderopvang doen”
  13

  Twee vliegen in een klap voor Nederland­se regering? “Boeren die stoppen door strenge stikstofre­gels kunnen aan kinderop­vang doen”

  De regering van Nederland is in gesprek met gemeenten om te kijken of er soepeler kan worden omgegaan met het realiseren van bijvoorbeeld kinderopvang op boerenerven. Veel boeren zijn op zoek naar andere activiteiten nu hun inkomsten mogelijk (deels) wegvallen door de strengere stikstofregels. Maar boeren lopen nu tegen allerlei regels aan, zoals bestemmingsplannen die eerst moeten worden gewijzigd.