Basketbalster Brittney Griner (links in het rood) en de Russische wapenhandelaar Viktor Bout (tweede van rechts met grote envelop) op een landingsbaan in Abu Dhabi.
Volledig scherm
Basketbalster Brittney Griner (links in het rood) en de Russische wapenhandelaar Viktor Bout (tweede van rechts met grote envelop) op een landingsbaan in Abu Dhabi. © Videostill

KIJK. Geruilde gevangenen Griner en Bout oog in oog op verlaten landingsbaan in Abu Dhabi

De gevangenenruil gisteren van de Amerikaanse basketbalster Brittney Griner en de Russische wapenhandelaar Viktor Bout werd de afgelopen maanden op de allerhoogste diplomatieke niveaus onderhandeld en donderdagavond (Belgische tijd) op een verlaten betonnen landingsbaan in Abu Dhabi concreet in beeld gebracht. Daar kwamen Griner en Bout oog in oog te staan.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Brittney Griner raakt na vrijlating voor het eerst in tien maanden basketbal aan: “Ze gaat ongelofelijk goed met de situatie om, maar geef haar tijd”
  Meer sport

  Brittney Griner raakt na vrijlating voor het eerst in tien maanden basketbal aan: “Ze gaat ongelofe­lijk goed met de situatie om, maar geef haar tijd”

  Voor het eerst in tien maanden heeft Brittney Griner (32), die vorige week vrijdag werd vrijgelaten uit Rusland na een gevangenenruil, een basketbal aangeraakt. De tweevoudige olympisch kampioene en WNBA-ster deed een korte training in San Antonio, Texas. Dat betekent echter niet dat ze sowieso haar wederoptreden bij Phoenix Mercury zal maken. “Tijdens de feestdagen kan ze zonder druk een beslissing nemen”, zegt haar zaakwaarnemer Lindsay Kagawa Colas.
 1. Française klaagt ziekenhuis aan nadat haar moeder 44 uur op een brancard lag op de spoed en twee weken later overleed
  Play

  Française klaagt ziekenhuis aan nadat haar moeder 44 uur op een brancard lag op de spoed en twee weken later overleed

  Marie-Pierre Mazzaggio klaagt een ziekenhuis in de buurt van Parijs aan wegens schuldig verzuim. Haar moeder, de 83-jarige Josette, overleed twee weken nadat ze 44 uur in een gang van de spoedafdeling van het hospitaal had moeten doorbrengen. Marie-Pierre is “vastberaden” en “klaar om tot het uiterste te gaan”, zegt ze aan de krant ‘Le Parisien’. Het Franse parket heeft een onderzoek ingesteld.