KIJK. Bodycambeelden tonen vuurgevecht met 15-jarige die vijf mensen doodschoot in North Carolina

 1. Bijna 3 miljoen mensen protesteren volgens vakbond tegen verhoging pensioenleeftijd in Frankrijk
  5

  Bijna 3 miljoen mensen proteste­ren volgens vakbond tegen verhoging pensioen­leef­tijd in Frankrijk

  In Frankrijk zijn dinsdag volgens een links-radicale vakbond 2,8 miljoen mensen op straat gekomen op te protesteren tegen de geplande pensioenhervormingen. Volgens de politie ging het om 1,272 miljoen betogers. Met 62 jaar kent Frankrijk een van de laagste minimumpensioenleeftijden van Europa. Aanvankelijk was het de bedoeling van Macron om de lat op 65 jaar te leggen. Intussen is dat verlaagd naar 64 jaar.
 2. “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernietigen”: Poetin heeft dus maar één optie
  72

  “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernieti­gen”: Poetin heeft dus maar één optie

  De westerse tankleveringen aan Oekraïne zetten Rusland onder druk. Maar is het niet too little, too late? De westerse Leopard 2-tanks mogen dan wel superieur zijn aan de Russische tegenhangers, Poetin van zijn kant zal de macht van het getal laten spreken. Rusland heeft nog meer dan 10.000 tanks in voorraad - al dan niet in bedenkelijke staat - en het land beschikt bovendien over ‘s werelds grootste tankfabriek. “Treinen met honderden nieuwe gepantserde gevechtsvoertuigen rollen Oekraïne binnen.”
 3. Eerste nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede bekend: Van Zelensky tot Erdogan

  Eerste nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede bekend: Van Zelensky tot Erdogan

  Ook dit jaar staat de Nobelprijs voor de Vrede vooral in het teken van Oekraïne. Op het lijstje van mogelijke kanshebbers: de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, zijn Turkse ambtsgenoot Recep Tayyip Erdogan, NAVO-baas Jens Stoltenberg en Kremlincritici Aleksej Navalny en Vladimir Kara-Moerza. Zij werden allemaal voorgedragen voor hun rol in de oorlog in Oekraïne of het verzet tegen de Russische president Vladimir Poetin.