De Hongaarse premier Viktor Orban.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban. © AFP

Kiev woest over opmerkingen Hongaarse premier Orban: “Oekraïne is een niemandsland geworden”

De Hongaarse ambassadeur in Kiev is op het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden. Oekraïne is boos over “onaanvaardbare” opmerkingen van de Hongaarse premier Viktor Orban. Hij zei onder meer dat “Oekraïne een niemandsland is geworden” en vergeleek het met Afghanistan. “Hongarije probeert opzettelijk de relaties tussen Kiev en Boedapest te ruïneren”, aldus een woordvoerder van het Oekraïense ministerie.

6 reacties

 • Chris Geerinckx

  2 maanden geleden
  Guido Allegaert, "eerlijke democratie" zoals in Belgie waar afspraken gemaakt worden om een cordon rond een partij te leggen?
 • Michel Rutten

  2 maanden geleden
  waarom denk ge dat hij samen is gezien met poetin om afspraken te maken om mee te doen met rusland en niet anders
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Dat maakt van Viktor Orban een collaborateur.
 • François THIJS

  2 maanden geleden
  Het is natuurlijk hoe je het bekijkt. Maar als je onder 'niemandsland' verstaat een land dat voor het grootse deel, vooral de Donbas en Loehansk in puin ligt, heeft Orban, die ik absoluut niet moet, het wel bij het rechte eind. En hoe langer die oorlog duurt, hoe groter dat 'niemandsland' zal worden.
 • Guido Allegaert

  2 maanden geleden
  Orban heeft gelijkaardige hersenkronkels als Poetin. Machtszucht, onder meer. Eerlijke democratie staat ook niet bepaald in zijn vocabulaire. Waar moet dit heen?
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgelaten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht
  PREMIUM

  Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgela­ten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht

  “Haal me hier zo snel mogelijk weg.” Dat zei Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) tegen zijn zus toen hij haar na drie dagen in een Mexicaanse cel eindelijk kon bereiken. Eerst werd hij beschuldigd van een autodiefstal, daarna van drugsfeiten en wildplassen en uiteindelijk zou hij weerspannig geweest zijn tegen de politie. Om maar te zeggen: de man heeft er drie bewogen dagen opzitten. Hij is weer op vrije voeten, maar “hij is heel emotioneel", zegt zijn familie.
  Brugge
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.