Volodymyr Zelensky.
Volledig scherm
Volodymyr Zelensky. © ZUMA Press

Kiev verbiedt onderhandelingen met Vladimir Poetin in nieuwe wettekst

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn handtekening gezet onder een decreet dat onderhandelingen tussen Oekraïners en de Russische president Vladimir Poetin formeel als onmogelijk verklaart. Zelensky kondigde eind vorige week al aan dat zo’n decreet eraan zat te komen, en dinsdag werd het op zijn website gepubliceerd.

  1. Bezorgdheid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbevestigd gerucht”

    Bezorgd­heid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbeves­tigd gerucht”

    De vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne is toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. De trein wordt in verband gebracht met het vervoer van gespecialiseerde militaire apparatuur, met name een afdeling van het Russische leger die zich bezighoudt met kernwapens. Dat melden verschillende internationale media. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers beschouwt de nucleaire trein voorlopig nog als een onbevestigd gerucht, maar duidt wel op een mogelijke nucleaire test op de Zwarte Zee.
  2. Miljardair Wolfgang Porsche (79) gaat scheiden omdat zijn vrouw dementie heeft: “Verwoestend effect op haar persoonlijkheid kan ik niet langer aan”

    Miljardair Wolfgang Porsche (79) gaat scheiden omdat zijn vrouw dementie heeft: “Verwoes­tend effect op haar persoon­lijk­heid kan ik niet langer aan”

    Heeft hij wel een hart? Het is dé vraag die Duitsers momenteel bezighoudt, sinds bekend raakte waarom Wolfgang Porsche (79) gaat scheiden. Zijn vrouw Claudia Hübner (74) lijdt al twee jaar aan dementie. De miljardair geeft aan dat hij niet langer kan leven met “de verwoestende effecten van die ziekte op haar persoonlijkheid”. Intussen brengt hij echter ook heel wat tijd door met zijn jongere vriendin Gabriela zu Leiningen (59).