Petro Poroshenko
Volledig scherm
Petro Poroshenko © REUTERS

Kiev keurt omstreden Donbass-wet goed, Rusland reageert razend

De Verhovna Rada, het Oekraïense parlement, heeft vandaag een omstreden wet goedgekeurd die het gewapende conflict in het oosten van het land bestempelt als een "tijdelijke Russische bezetting". Moskou reageerde met de waarschuwing dat Kiev "een nieuwe oorlog" aan het voorbereiden is.

4 reacties

 • Dirk Van Brussel

  5 jaar geleden
  Julien, u weet blijkbaar niet hoe de vork in de steel zit !!
 • Julien Buys

  5 jaar geleden
  toen de coup geruggesteund door het westen waren er direct roepers kom bij europa lol,zoals ons guyke ,lol ,nu het land volledig in handen is van uiterst rechts ,zwijgen die in alle talen ,nu gaan de U S hen wapens verkopen ,kassa kassa ,IMF geeft monster leningen ,wie gaat die terugbetalen ?? de poro ,lol ,hun eigen leger deserteerd in massa ,pshychologisch en onderbetaald,van armoede moeten ze beroep doen op mercenairs ,als ze die niet betalen ??? komt niet goed
 • Christian Deckers

  5 jaar geleden
  De ene zelfverklaarde Republiek is nu eenmaal niet de andere, hé EU ?
 • Charly Vanderperre

  5 jaar geleden
  Donbass en catalonie,zelfde strijd ,waar blijft nva met haar steun ??
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Protesten tegen Franse pensioenhervorming lopen opnieuw uit de hand: politie gebruikt traangas

  Protesten tegen Franse pensioen­her­vor­ming lopen opnieuw uit de hand: politie gebruikt traangas

  In Frankrijk zijn bij spontane protesten tegen de pensioenhervorming opnieuw ongeregeldheden uitgebroken, onder meer in Parijs, Nantes, Montpellier, Rennes en Lille. Dat melden Franse media. Vooral in Parijs was het onrustig. Demonstranten richtten barricades op en staken vuilnisbakken in brand, een demonstrant raakte gewond na een duw door een politie-agent. De politie verrichtte tientallen arrestaties en zette traangas in om betogers uiteen te drijven.