Archieffoto van de Antonovskibrug over de Dnjepr, vlak bij de Oekraïense stad Cherson.
Volledig scherm
Archieffoto van de Antonovskibrug over de Dnjepr, vlak bij de Oekraïense stad Cherson. © rv

Kiev blaast opnieuw belangrijke brug bij Cherson op: “Wat een nacht voor de bezetters”

Oorlog in OekraïneDe Oekraïense strijdkrachten hebben afgelopen nacht opnieuw een strategisch belangrijke brug nabij de zuidelijke stad Cherson gebombardeerd. Dat hebben de autoriteiten in Kiev aangekondigd. “Wat een nacht voor de bezetters in de regio van Cherson”, aldus regionaal parlementslid Serhi Chlan op Facebook. “Bombardementen rond de Antonovskibrug.” Een legerwoordvoerster bevestigde de beschietingen.

2 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Cherson was de eerste stad die onder Russisch bewind viel. Als Oekraïne erin slaagt deze stad terug in te nemen heeft dat een grote symbolische waarde; niet alleen voor Oekraïne maar ook voor de Russen. De ene wint dubbel, de andere verliest dubbel. In Cherson zelf is het Oekraiens verzet actief. Als Poetin enkele battles verliest, riskeert hij interne 'veranderingen'.
 • ronald vermeulen

  2 maanden geleden
  Geef Oekraïne in sneltempo zoveel militaire materialen zodat ze er snel en krachtig een eind aan kunnen maken en poetin op handen en voeten laat kruipen en bedelen
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.