“Khashoggi meteen na aankomst gewurgd en later in stukken gehakt”

Journalist Jamal Khashoggi zou meteen na zijn aankomst in het Saudische consulaat in Istanbul gewurgd zijn. Later werd zijn lichaam in stukken gehakt en opgelost. Dat verklaarde procureur-generaal van Istanbul Irfan Fidan vandaag in een statement, volgens The Washington Post.

44 reacties

 • Julien Cours

  3 jaar geleden
  De moord is ook/vooral een boodschap naar tegenstrevers van het regime; we weten je te vinden, ook in het buitenland, en hebben lak aan eventuele gevolgen.
 • Lisette Theunis

  3 jaar geleden
  De stoffelijke overblijfselen zullen een heel ander verhaal vertellen dan de zoveelste versie van Saudi Arabië. Het lichaam zal men dus nooit vrijgeven, want dat zou heel wat sancties kunnen opleveren. Bij de journalist werd allicht eerst een cocktail ingespoten waarna een pijnlijke ondervraging kon beginnen.
 • Johan Goris

  3 jaar geleden
  De Arabische wereld wordt door de eenvoudige rechtse burger hier als vrienden van links bekeken. Maar de situatie is veel complexer als je naar SA kijkt. Onze houding tov SA is toch hypocriet hè? Niet ?
 • alain schils

  3 jaar geleden
  Toch vreemd dat die Turken alles weten wat in dat diplomatiek onschendbaar kot is gebeurd. Nu nog de wereld overtuigen dat de Saoudies dit gedaan hebben en Erdogan is weer de grote man.
 • Luc Scheepers

  3 jaar geleden
  Jacky, niet overdrijven hé. Ik ben niet voor Erdogan, maar de Turkse regering neemt initiatief en wil opheldering. Moest dit in België gebeuren, dan was het allang geklasseerd.