Matteo Salvini.
Volledig scherm
Matteo Salvini. © REUTERS

"Keuze weerspiegelt wil van meerderheid Italiaanse bevolking": Italianen bereiken akkoord over premier en regeringsploeg

Bijna drie maanden na de Italiaanse parlementsverkiezingen krijgt Italië vandaag waarschijnlijk te horen wie er premier wordt van een nieuw coalitiekabinet. De leiders van de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) en van de rechts-populistische Lega Nord, Luigi di Maio en Matteo Salvini, gaan (om 17.30 en om 18.00 uur) langs president Sergio Mattarella. Ze vertellen hem volgens Italiaanse media wie de leider wordt van hun eurosceptische regeringscoalitie.

21 reacties

 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  Brexit weerspiegelde ook de keuze van de verkeerd geïnformeerde meerderheid van het volk.
 • Eric Grosemans

  4 jaar geleden
  Maar in plaats van de "puinhoop" op te ruimen stan mestach, maken ze de put nog wat dieper. Van 380 miljard euro in 2014, tot meer dan 444 miljard nu. Wat zijn we toch goed bezig.
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Italië heeft jarenlang migratiegolven moeten opvangen terwijl de E.U. wegkeek. Ik geef ze gelijk het heft in eigen handen te nemen.
 • eric loyens

  4 jaar geleden
  Dit komt ervan dat de eu denk boven zijn burgers te staan en ooit zal de luchtballon van het kapitaal uiteenspatten
 • Daniel Wouters

  4 jaar geleden
  In Italië hebben ze duidelijk nog niet gehoord van cordon sanitaire,of zijn ze daar iets dergelijks en vinden ze dit ondemocratisch!
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.