Een massabijeenkomst voor de opening van de moskee is op de valreep verboden.
Volledig scherm
Een massabijeenkomst voor de opening van de moskee is op de valreep verboden. © AFP

Keulen verbiedt massale bijeenkomst voor opening grootste moskee in EU met Erdogan als eregast

BuitenlandDe Duitse stad Keulen heeft een massabijeenkomst ter gelegenheid van de opening van een nieuwe moskee op de valreep verboden. De reusachtige Ditib-Centrale Moskee is de grootste in de EU en is gebouwd in opdracht van de Turkse Islamitische Unie voor Religieuze Zaken (Ditib), een overheidsinstelling in Turkije.

 1. Protest in Berlijn: Erdogan toont teken van Moslimbroeders tijdens omstreden staatsbezoek
  Buitenland

  Protest in Berlijn: Erdogan toont teken van Moslimbroe­ders tijdens omstreden staatsbe­zoek

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is gisteren aangekomen voor een tweedaags staatsbezoek aan Duitsland. Al meteen na zijn aankomst zorgde de president voor ophef toen hij het rabiateken toonde. Het opvallende gebaar, waarbij hij vier vingers in de lucht hield en zijn duim op zijn hand liet rusten, is een symbool van de Egyptische Moslimbroeders. Dat schrijft BZ Berlin. Het staatsbezoek zorgt voor onrust in verschillende wijken van Berlijn.
 2. Bij ons zijn alle pretparken dicht, maar in De Efteling staan overal lange rijen: “Er zijn vijftienduizend mensen”
  PREMIUM

  Bij ons zijn alle pretparken dicht, maar in De Efteling staan overal lange rijen: “Er zijn vijftien­dui­zend mensen”

  Bij ons zijn alle pretparken verplicht dicht, maar in De Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel blijft het druk. De organisatie geeft geen bezoekcijfers, maar er wordt gesproken van 15.000 bezoekers vandaag. Hoe verantwoord is dat? Intussen wordt bij onze noorderburen de vraag gesteld of de pretparken niet op slot moeten zoals in België. Enkele bezoekers getuigen: “Ik ben zelf niet zo bevreesd dat ik het virus krijg.”