Keulen tijdens de nieuwjaarsnacht: dit zijn de feiten

AanrandingenKeulen en bij uitbreiding Duitsland is in shock door de gebeurtenissen die afgelopen nieuwjaarsnacht plaatsvonden in het centrum van de stad. Tientallen vrouwen deden de afgelopen dagen aangifte van aanrandingen en diefstal door grote groepen mannen. Veel is nog onduidelijk. Dit is wat we weten - en wat niet.

  1. Satellietbeelden tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompannes na Russische raketaanvallen

    Satelliet­beel­den tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompan­nes na Russische raketaan­val­len

    Satellietbeelden van het ruimteagentschap NASA tonen de zware impact van de Russische raketaanvallen op Oekraïne en de stroomtekorten die daarmee gepaard gaan. Terwijl alle andere Europese landen op de foto duidelijk verlicht zijn, bevindt Oekraïne zich letterlijk en figuurlijk in de duisternis. In het land zitten miljoenen gezinnen momenteel zonder elektriciteit doordat de energievoorzieningen er de voornaamste doelwitten van het Russische leger zijn.
  2. Zelensky waarschuwt Oekraïners voor strenge winter: “Samen kunnen we alles doorstaan”

    Zelensky waarschuwt Oekraïners voor strenge winter: “Samen kunnen we alles doorstaan”

    Oekraïners moeten zich voorbereiden op een lange en strenge winter met hevige Russische beschietingen. Dat zei president Volodymyr Zelensky zondagavond in een videoboodschap. "Zolang ze raketten hebben, zullen ze niet rusten", zei Zelensky over de Russen. "Rusland probeert deze winter de koude tegen het volk te gebruiken", zei het staatshoofd over de recente gerichte aanvallen van Moskou op energiecentrales in Oekraïne.