Archiefbeeld. Bezienswaardigheden zoals de Dom in Keulen zullen 's avonds na 23.00 uur niet langer verlicht worden.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Bezienswaardigheden zoals de Dom in Keulen zullen 's avonds na 23.00 uur niet langer verlicht worden. © Shutterstock / Elena Klippert

Keulen doet 's avonds het licht uit om energie te besparen

De Duitse stad Keulen heeft een reeks maatregelen aangekondigd om het energieverbruik te beperken. Zo zullen de lichten van bezienswaardigheden, zoals de Dom van Keulen, 's avonds niet langer branden en wordt de centrale verwarming in overheidsgebouwen enkele graden koeler gezet.

 1. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  2

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.