Horst Seehofer
Volledig scherm
Horst Seehofer © AP

Kersverse Duitse minister: "De islam hoort niet bij Duitsland"

BuitenlandHorst Seehofer, de kersverse Duitse Minister van Binnenlandse Zaken, heeft zijn functie nog maar net opgenomen, maar laat zich nu al opmerken door een opvallende uitspraak. "De islam hoort niet bij Duitsland", verklaarde hij in een interview met Bild. Hij druist daarmee in tegen de mening van bondskanselier Merkel. 

 1. Greet De Keyser telt af. Ondanks dalende beurzen blijft Trump corona opzijschuiven
  PREMIUM

  Greet De Keyser telt af. Ondanks dalende beurzen blijft Trump corona opzijschui­ven

  Al sinds de ochtend volgen de beurzen in de VS dezelfde lijn. Ze dalen. Onzekerheid, groeiende onzekerheid ligt aan de basis hiervan. Niet alleen volgen ze hiermee de Europese beurzen, de situatie in eigen land wordt er met de dag dramatischer op. Wat de situatie echt beangstigend maakt voor de grote kapitaalbeheerders, is de onenigheid binnen het team in het Witte Huis dat de coronacrisis in goede banen moet leiden.
 2. Vlaamse Stemmen in de VS. New Jersey, waar de emoties hoog oplopen: “Wij zijn bang hoe het Trump-kamp gaat reageren bij een nederlaag”
  PREMIUM

  Vlaamse Stemmen in de VS. New Jersey, waar de emoties hoog oplopen: “Wij zijn bang hoe het Trump-kamp gaat reageren bij een nederlaag”

  Bollebozen en knappe koppen, ze komen graag bijeen in Princeton, New Jersey. Michelle Obama heeft er nog gestudeerd, Jeff Bezos van Amazon ook, het staat fantastisch op je curriculum vitae. Maar de laatste jaren is ook in deze staat met hoog IQ veel veranderd, weten Katrien Goethals (53) en Scott Ratzan (58). Boos zijn is ‘a way of life’ geworden. “Onze buren hebben plots wapens en een Duitse herdershond gekocht.”
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk