Kerstseizoen officieel ingeluid: lichtjes van iconische kerstboom in New York aangestoken

In het hartje van Manhattan in de Amerikaanse stad New York zijn gisteren duizenden mensen samengekomen om een van de beroemdste kerstbomen ter wereld te zien fonkelen. De boom, een spar van maar liefst 25 meter hoog en 90 jaar oud, is uitgerust met 50.000 ledlichtjes en staat ook dit jaar weer te pronken in het Rockefeller Center. Nu de lichtjes zijn aangestoken, zijn de feestdagen officieel aangebroken.

 1. Hackers ontdekken grootschalig spionageprogramma waarmee Kremlin Russen illegaal afluistert

  Hackers ontdekken grootscha­lig spionage­pro­gram­ma waarmee Kremlin Russen illegaal afluistert

  Hackerscollectief CAXXII claimt een grootschalig Russisch spionageprogramma te hebben ontdekt. Hiermee zou het Kremlin illegaal burgers en bedrijven controleren. De hackers lekten 128 gigabyte aan documenten die afkomstig zijn van de Russische internetprovider Convex. “Ze sturen actief gegevens naar Moskou”, vertelt een hacker met kennis over deze gegevensdump aan ‘Kyiv Post’. “Het is niet alleen preventief afluisteren.”
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.