Kerncentrale Zaporizja is volledig stilgelegd

De kerncentrale van Zaporizja in het zuiden van Oekraïne is volledig losgekoppeld van het elektriciteitsnet en wordt stilgelegd, meldt Energoatom, het staatsagentschap dat verantwoordelijk is voor de kerncentrale. De centrale die bezet is door Russische troepen ligt al weken onder vuur, waarbij Rusland en Oekraïne de schuld in elkaars schoenen schuiven.

7 reacties

 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  De kerncentrale in Zaporisha is de plek waar de twee partijen op scherp scherp spelen. Volgens mijn info bombardeert Oekraïene rondom en misschien ook de elektrische leidingen. In de kou en de donker zitten ? De Oekraieners werden goed getraind door de Russische aanvallen vanaf 24 februari. De Oekraieners hebben geen schrik meer, zelfs niet van het nucleaire. De dominerende winden aldaar gaan oostelijke richting. Scherp op scherp.
 • Frans Peeters

  3 maanden geleden
  EU de energie dieperik in, nu word gans west Oekraïne in de donker en de kou gezet, Rusland heeft deze oorlog allang gewonnen met aanstoker VS die zijn LPG tankers al vertrokken zijn tegen een te dure prijs.
 • Norbert De Keulenaer

  3 maanden geleden
  @ Chris Van Berendrecht, heb je nu echt niets zinnigers te vertellen nu gezinnen problemen hebben om hun energiefactuur te betalen. Hoe groen kan je zijn op de kap van anderen ?
 • Johan Janssen

  3 maanden geleden
  Aangezien Russen daar niks maar dan ook niks te zoeken hebben kan er maar 1 de schuldigen zijn. Zouden wij us moeten dien met de gas in Rusland. Tis van ons als Podtha het terug wilt en aanvalt us hij de schuldigen. Zeg het maar voor als er weer gekke Russen denken dat Poetha gelijk heeft.
 • Hugo Onsea

  3 maanden geleden
  Een groot probleem voor Zelensky met de energievoorziening in Oekraïne