Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AP

Kerncentrale van Taishan legt reactor stil na incident

De kerncentrale van Taishan, in het zuiden van China, heeft uiteindelijk beslist één van zijn kernreactoren stil te leggen na een incident dat zich anderhalve maand geleden in de reactor voordeed. De centrale, die met de Franse energiereus EDF werd gebouwd, is de enige in de wereld die met EPR-technologie werkt (European Pressurized Reactor).

 1. Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalisering van abortus

  Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalise­ring van abortus

  In de dwergstaat San Marino wordt vandaag een referendum gehouden over de legalisering van abortus. In de overwegend katholieke staat geldt voorlopig een algemeen verbod op abortus, ook in het geval van verkrachting, incest en foetale aandoeningen of indien het leven van de moeder in gevaar is. San Marino is samen met Malta, Andorra en het Vaticaan een van de laatste plaatsen in Europa waar zo’n verbod van kracht is.
 2. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
  UPDATE
  12

  Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

  De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.