Vluchtelingen uit Zuid-Soedan in het Kakuma-vluchtelingenkamp in Kenia.
Volledig scherm
Vluchtelingen uit Zuid-Soedan in het Kakuma-vluchtelingenkamp in Kenia. © AFP

Kenia gelast sluiting van kampen met meer dan 400.000 vluchtelingen

Kenia heeft vandaag zijn intentie aangekondigd om twee vluchtelingenkampen te sluiten waar meer dan 400.000 mensen vertoeven. Het voegde eraan toe dat er "geen ruimte meer is voor onderhandelingen" over hun toekomst.

1 reactie

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 jaar geleden
  Griekenland en Italië zouden dit eens moeten durven overwegen. Direct BLM in actie.
 1. Pijnlijke verspreking van George W. Bush: “Onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne”
  Play

  Pijnlijke verspre­king van George W. Bush: “Onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne”

  Oud-president van de Verenigde Staten George W. Bush maakte een pijnlijke blunder tijdens een speech over de oorlog in Oekraïne. “Een onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne”, klinkt het. Bush refereerde na een korte stilte aan zijn leeftijd als oorzaak van zijn verspreking. “In elk geval, ik ben 75", aldus Bush. Inwoners van Irak kunnen niet lachen met de verspreking.
 2. Rusland eist opheffing alle sancties om toegang tot havens in Oekraïne vrij te geven en wereldwijde voedselcrisis af te wenden

  Rusland eist opheffing alle sancties om toegang tot havens in Oekraïne vrij te geven en wereldwij­de voedselcri­sis af te wenden

  Rusland wil de toegang tot de zeehavens in Oekraïne pas vrijgeven als alle sancties tegen het land worden opgeheven. Dat zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken na een oproep van secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties (VN). Die vroeg de blokkade van de graanexport uit Oekraïne te stoppen, zodat een wereldwijde voedselcrisis afgewend kan worden.