President Carlos Alvarado Quesada van Costa Rica.
Volledig scherm
President Carlos Alvarado Quesada van Costa Rica. © AP

Kantoor president Costa Rica doorzocht vanwege corruptieonderzoek

Onderzoekers in Costa Rica hebben maandag op 57 plekken invallen gedaan, onder meer in het kantoor van president Carlos Alvarado Quesada. De huisdoorzoekingen maken onderdeel uit van een onderzoek naar smeergeld en omkoping waarbij de overheid en bouwbedrijven zouden zijn betrokken. 28 mensen zijn aangehouden, onder wie de eigenaren van twee grote bouwbedrijven. Het kantoor van de president heeft laten weten mee te werken met het onderzoek.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Peperdure Lamborghini’s, een narco-duikboot en straten vol kogelhulzen: zo begint de weg van de coca naar Antwerpen
  PREMIUM

  Peperdure Lamborghini’s, een nar­co-duik­boot en straten vol kogelhul­zen: zo begint de weg van de coca naar Antwerpen

  “Vanavond uithaal Antwerpen doe jij mee? Benodigdheden: auto met veel pk”, klinkt een bericht op ‘Omerta’, een geheime groep op het Sky-netwerk voor ‘jobadvertenties’ in de haven. De beschikbare containerklimmers halen hun Sky-cryptofoon boven en reageren. Er is alweer een container geland in de haven, gevuld met bananen en... Colombiaanse cocaïne, alias ‘sos’. Het witte goud heeft dan een route afgelegd vol geweld en corruptie die start in een simpel familieboerderijtje in het Colombiaanse regenwoud en passeert in de gevaarlijke havenstad Buenaventura, waar lokale bendes elkaar uitmoorden in een territoriumstrijd. Want wie de haven bezit, bezit de uitvoer van cocaïne.