AFP
Volledig scherm
© AFP

Kanselierskandidaat Olaf Scholz vindt dat CDU/CSU voor oppositie moet kiezen

De sociaaldemocratische kanselierskandidaat Olaf Scholz vindt dat de christendemocratische partij van zijn uitdager Armin Laschet in de oppositie moet gaan. Dat heeft hij maandag gezegd in het hoofdkwartier van de SPD.

1 reactie

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  De SPD klaagde over ineenstorting in het voormalige communistisch Oosten. "Die linke” werd in 2007 opgericht met de Partij voor Democratisch Socialisme (PDS) en Arbeid en Sociale Rechtvaardigheid. Via PDS is de partij de directe afstammeling van de marxistisch-leninistische regerende partij van het voormalige (DDR) en de Socialistische Eenheidspartij van Duitsland (SED). Deze oost-Duitse communisten leven nu verder, onder een vriendelijker naam "socialisten". De "Grüne Partei" horen er ook bij..
 1. Sociaal-democraten winnen Duitse parlementsverkiezingen, “fiasco voor Merkels CDU/CSU”
  UPDATE

  Sociaal-democraten winnen Duitse parlements­ver­kie­zin­gen, “fiasco voor Merkels CDU/CSU”

  De SPD heeft de parlementsverkiezingen in Duitsland gewonnen. De centrumlinkse partij was goed voor 25,7 procent van de stemmen en bleef daarmee de CDU/CSU nipt voor. De conservatieven behaalden uiteindelijk 24,1 procent, een absoluut dieptepunt na zestien jaar regering van afscheidnemend bondskanselier Angela Merkel en “een fiasco”, zegt VTM-correspondente Carolien Van Nunen in Berlijn. Dé grote vraag is nu wie de nieuwe bondskanselier wordt.