Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

“Kans bestaat dat Groot-Brittannië deze winter gasnoodtoestand moet uitroepen”

Groot-Brittannië riskeert deze winter een tekort aan aardgas te hebben. Daarvoor waarschuwt de Britse marktregulator Ofgem in een brief die door de krant ‘The Times’ kon worden onderschept. Er bestaat de mogelijkheid dat het land de gasnoodtoestand moet uitroepen, klinkt het.

6 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  "De kans bestaat ..." De Engelsen vinden wel een oplossing.
 • Rudi Beckers

  2 maanden geleden
  Dan zwijgen we nog maar van Duitsland waar de grote Merkel de boel grondig heeft verknoeid door Poetin te vertrouwen. Alsof dat nog niet genoeg was moest alle kernenergie weg om toch maar aan de macht te blijven. Goed bestuur ?
 • Luc Vanderkelen

  2 maanden geleden
  Zal nog spannend worden deze 🥶 winter
 • Joeri Janssens

  2 maanden geleden
  Ze zijn wel uit de EU maar ze zijn blijkbaar het EU virus nog niet kwijt. Een onafhankelijk land van die omvang zou het beter moeten doen.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Een Brits pond is nu 1,15 euro. In 2001 was dat nog 1,54 euro. En de daling tegenover de dollar is nog groter. Maar dat ligt ten dele aan de rentestijgingen in de VS.
 1. Brazilië neemt het wél op tegen Apple en haalt iPhones zonder bijgeleverde lader ook echt uit de rekken

  Brazilië neemt het wél op tegen Apple en haalt iPhones zonder bijgelever­de lader ook echt uit de rekken

  Het Braziliaanse ministerie van Justitie schorste in september de verkoop van iPhones in het land, omdat het vond dat Apple de consument benadeelde door geen lader mee te geven met zijn smartphones. Miljoenenboetes volgden voor de techgigant, maar nu is de Braziliaanse toezichthouder voor consumentenbescherming nog een stap verder gegaan door iPhones gewoon uit de winkelrekken te halen.
 2. Fransman wint proces: onterecht ontslagen omdat hij niet genoeg "fun" was

  Fransman wint proces: onterecht ontslagen omdat hij niet genoeg "fun" was

  Een werknemer die niet wil deelnemen aan de borrels van het werk en die kritiek heeft op deze met drank overgoten “momenten van gezelligheid”, kan daarvoor niet worden ontslagen. Dat heeft een het Hof van Cassatie in Parijs geoordeeld. Een Frans bedrijf dat een werknemer om die redenen de laan uitstuurde, moet hem nu 3.000 euro betalen. De rechtbank zal zich nog verder buigen over de schadevergoeding van meer dan 460.000 euro die de man eist van zijn ex-werkgever.