Het concept van een Italiaanse firma voor op het strand ziet er als volgt uit: twee meter hoge schermen van plexiglas worden rond twee ligstoelen en een parasol geplaatst.
Volledig scherm
Het concept van een Italiaanse firma voor op het strand ziet er als volgt uit: twee meter hoge schermen van plexiglas worden rond twee ligstoelen en een parasol geplaatst. © Nuova Neon Group 2

Kan het strandseizoen op deze manier toch gered worden?

We zitten op vele plekken in de wereld nog steeds in lockdown, maar toch durven sommigen al volop van een strandvakantie te dromen. En waarom ook niet? Bedrijven en overheden zijn ondertussen druk in de weer met het bedenken van creatieve oplossingen om het strandseizoen enigszins te redden. Zo heeft een Italiaanse firma schermen van plexiglas ontworpen die de social distancing waarborgen, waardoor iedereen op een veilige manier van het strand kan genieten. Maar daar stopt het niet. De schermen kunnen ook van pas komen in restaurants. Dat bericht La Repubblica.

79 reacties

 • Katrien VMarke

  2 jaar geleden
  Geldklopperij. Een beetje wind zal al heel rap een grote puinhoop er van maken en lekker veel gekwetsten die de ziekenhuizen wat meer werk geven, moesten ze wat te kort hebben.
 • Gis Lachertje

  2 jaar geleden
  En wat als men wil zwemmen .
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Loesje Vranken : goed idee! Dit staat nog in de kinderschoenen maar iemand denkt tenminste na. Waarom niet in elk land op een snuggere manier de vakantiegangers verspreiden via reservatie. Boerderijen, gites die zich aanpassen. Het lokaal houden ? Verspreiden en kleinschalig ? Het moet te doen zijn.
 • roosen christof

  2 jaar geleden
  euhm sorry he maar het is de bedoeling dat die lockdown weer verdwijnt ! Niet dat ons leven wordt afgestemd om er altijd mee te blijven he ! dus stop aub met die onnozelheden te maken want het kost alleen maar geld !
 • Jos Swaenen

  2 jaar geleden
  Legt er nog een paar golfplaten op voor als het regent.