Joe Biden.
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden. © Photo News

Kan een 78-jarige het presidentschap nog aan? Herman De Croo (83) over zijn eigen ervaring: “Biden zie ik over 4 jaar geen campagne meer voeren”

Nog deze maand viert Joe Biden zijn 78e verjaardag, wat van hem de oudste aantredend president van de Verenigde Staten maakt. Zelf hoopt hij te bewijzen dat met “ouderdom ook wijsheid komt” en daarnaast zien experts - zolang er van gezondheidsproblemen geen sprake is - weinig nadelen aan een late zeventiger aan het roer. Ook Herman De Croo, zelf 83 en nog lang niet op pensioen, kan ervan meespreken: “Gezondheid is van primordiaal belang.”

38 reacties

 • Sjonny Martero

  12 maanden geleden
  Ik zal het zolang niet volhouden met mijn job en ben nochtans in conditie. Het moet zijn dat zij het niet zo lastig hebben.
 • Jose Van Hauwaert

  12 maanden geleden
  Jeanke west. Om uw geheugen wat op te frissen, Obama heeft GEEN ENKELE oorlog gestart, maar er wel een paar cadeau gekregen van zijn Republikeinse voorgangers. Hij heeft Biden niets "leert" Jeanke...
 • geert Verschelde

  12 maanden geleden
  Hier klagen heel wat mensen dat de pensioenleeftijd op 67 jaar gebracht werd. Wat moet je dan zeggen over de kandidaten voor de hoogste en de belangrijkste functie ter wereld. Zowel Trump als Biden zijn beiden al dik in de zeventig. Om maar van de meest voor de hand liggende, en normaal gezien,  Democratische kandidaat Sanders niet te spreken. Die mensen zijn niet versleten en hebben veel ervaring, maar toch is het eigenaardig dat jongere mensen niet in aanmerking komen.
 • Jean-Paul Van der Borght

  12 maanden geleden
  Waw daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben om dat te weten
 • Robert De Fruytier

  12 maanden geleden
  En De Croo en zijn kliek ook niet meer(of nog vroeger).........In de USA zijn ze nog democratisch,hier lappen ze dat aan hun laars!