De familie Biran, met rechts Eitan.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Biran, met rechts Eitan. © Privéfoto

Kan de ontvoerde Eitan (6) ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie? “Een kind dat over de grens gaat, is moeilijk terug te krijgen”

De 6-jarige Eitan Biran - die als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde - zit middenin een familievete nadat het jongetje door zijn grootvader ontvoerd werd naar Israël. Het Italiaans Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar internationale kinderontvoering waarbij zijn grootouders verdacht worden. Er zou zelfs sprake zijn van inmenging van de Israëlische geheime diensten. Kan Eitan ooit terugkeren naar zijn Italiaanse familie? 

  1. Tante na ontvoering van Eitan (6), jongetje dat kabelbaandrama overleefde: “Zijn thuis is hier in Italië”

    Tante na ontvoering van Eitan (6), jongetje dat kabelbaan­dra­ma overleefde: “Zijn thuis is hier in Italië”

    Het Openbaar Ministerie van de Italiaanse stad Pavia heeft een onderzoek ingesteld naar de ontvoering van de 6-jarige Eitan Biran. Het Italiaans-Israëlische jongetje is de enige overlevende van de ramp met de kabelbaan bij het Lago Maggiore dit voorjaar. Dit weekend is hij door zijn opa, de vader van zijn moeder, met een privévliegtuig naar Israël gebracht. Zijn tante én voogd roept Israël op om Eitan opnieuw naar Italië over te brengen.