Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Kampbewaker uit WOII (95) moet mogelijk terechtstaan in Duitsland

In het Duitse Wuppertal is een klacht ingediend tegen een 95-jarige man die een kampbewaker zou geweest zijn in het nazi-concentratiekamp van Stutthof in Polen tijdens Wereldoorlog II. Er wordt op dit ogenblik onderzocht of de man, die niet bij naam genoemd werd, fit is om terecht te staan. Over de precieze klacht werden geen details gegeven.

9 reacties

 • frans 888888

  11 maanden geleden
  hij moet boeten voor zijn daden fit of niet daar keek hij toendertijd ook niet naar
 • Michel Trouwers

  11 maanden geleden
  Een showproces om zichzelf goed te voelen. Hij was minderjarig op het moment van de feiten, zijn verantwoordelijkheid of mogelijkheid om zich te verzetten is zeer twijfelachtig en dun. Of gaat men ook beginen met alle kindsoldaten in Afrika voor de rechtbanken brengen?
 • Bram De Clerck

  11 maanden geleden
  Waarschijnlijk omdat de kans op een eerlijk proces na 70 jaar onbestaande is? Getuigenissen van wie? Onderzoeksdaden hoe? Bovendien moet die onder de 20 geweest zijn als kampbewaker waarschijnlijk eerder 18 oorlogsmidaden ga toch wandelen.
 • Jane Doe

  11 maanden geleden
  Toch een enorme tegenstelling hoe deze mens zijn daden als kind niet verjaren en hoe bang en weigerachtig we zijn huidige volwassen monsters te straffen voor hun recente en huidige wandaden.
 • Alfons Hendrickx

  11 maanden geleden
  een straf moet er zeker komen dat verleden mag niet vergeten worden
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!