Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Kampbewaker uit WOII (95) moet mogelijk terechtstaan in Duitsland

In het Duitse Wuppertal is een klacht ingediend tegen een 95-jarige man die een kampbewaker zou geweest zijn in het nazi-concentratiekamp van Stutthof in Polen tijdens Wereldoorlog II. Er wordt op dit ogenblik onderzocht of de man, die niet bij naam genoemd werd, fit is om terecht te staan. Over de precieze klacht werden geen details gegeven.

9 reacties

 • frans vullings

  1 jaar geleden
  hij moet boeten voor zijn daden fit of niet daar keek hij toendertijd ook niet naar
 • Michel Trouwers

  1 jaar geleden
  Een showproces om zichzelf goed te voelen. Hij was minderjarig op het moment van de feiten, zijn verantwoordelijkheid of mogelijkheid om zich te verzetten is zeer twijfelachtig en dun. Of gaat men ook beginen met alle kindsoldaten in Afrika voor de rechtbanken brengen?
 • Bram De Clerck

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk omdat de kans op een eerlijk proces na 70 jaar onbestaande is? Getuigenissen van wie? Onderzoeksdaden hoe? Bovendien moet die onder de 20 geweest zijn als kampbewaker waarschijnlijk eerder 18 oorlogsmidaden ga toch wandelen.
 • Jane Doe

  1 jaar geleden
  Toch een enorme tegenstelling hoe deze mens zijn daden als kind niet verjaren en hoe bang en weigerachtig we zijn huidige volwassen monsters te straffen voor hun recente en huidige wandaden.
 • Alfons Hendrickx

  1 jaar geleden
  een straf moet er zeker komen dat verleden mag niet vergeten worden
 1. Italië scherpt coronamaatregelen aan: coronapas nodig voor tafeltje in restaurants en bars, en veel andere openbare plekken
  Play

  Italië scherpt coronamaat­re­ge­len aan: coronapas nodig voor tafeltje in restau­rants en bars, en veel andere openbare plekken

  Italië scherpt vanaf 6 augustus de coronamaatregelen aan. Vanaf die datum is een coronapas nodig als je aan een tafeltje in een restaurant of bar wilt zitten. Het bewijs, dat aantoont dat je bent gevaccineerd, onlangs getest of genezen, wordt vanaf 6 augustus ook verplicht voor onder meer stadions, sportscholen, zwembaden, musea, bioscopen, theaters, concerten en beurzen. Ook wordt de noodtoestand verlengd tot het einde van het jaar. De verstrengingen komen er na een snelle toename van het aantal besmettingen, vooral bij jonge mensen.