Ghislaine Maxwell (links) op een rechtbanktekening.
Volledig scherm
Ghislaine Maxwell (links) op een rechtbanktekening. © AP

Jury zet beraadslaging over schuld Ghislaine Maxwell vandaag voort

De jury in het spraakmakende misbruikproces tegen Ghislaine Maxwell zal woensdag lokale tijd verder beraadslagen over de vraag of de Britse socialite haar ex, de overleden miljardair en zedendelinquent Jeffrey Epsein, hielp om minderjarige meisjes te ronselen, die hij dan seksueel misbruikte.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Ghislaine Maxwell spreekt voor het eerst tijdens proces: “Geen bewijs geleverd, dus ik hoef niet te getuigen”

  Ghislaine Maxwell spreekt voor het eerst tijdens proces: “Geen bewijs geleverd, dus ik hoef niet te getuigen”

  In het proces over de vermeende sekshandel van Ghislaine Maxwell (59), de rechterhand van ‘misbruikmiljardair’ Jeffrey Epstein (66), heeft de Britse socialite vrijdag zelf voor het eerst gesproken. Ze zei dat de openbare aanklager er niet in geslaagd is bewijs te leveren van haar schuld aan seksuele misdrijven. Maxwell vond het dan ook niet nodig zelf te getuigen in de spraakmakende zaak.