Babypoeder van Johnson & Johnson.
Volledig scherm
Babypoeder van Johnson & Johnson. © EPA

Jury wijst koppel 325 miljoen toe na kanker door asbest in talkpoeder

De multinational Johnson & Johnson moet 325 miljoen dollar  (omgerekend zo'n 291 miljoen euro) betalen aan een Amerikaans koppel. De vrouw claimt dat ze kanker heeft gekregen door babypoeder van het bedrijf. Een jury in New York heeft het bedrag bepaald.

 1. Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”
  Play

  Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”

  Bij een bloedige aanslag in het centrum van de Franse kuststad Nice zijn donderdag drie doden gevallen en zes mensen gewond geraakt, één slachtoffer werd onthoofd. In andere Franse steden kwam het tot incidenten met mogelijke aanslagplegers. Terreurexpert Faroek Özgünes legt bij HLN LIVE uit waarom hij eigenlijk niet verbaasd is over dit dramatische nieuws. “We zitten echt wel in een escalatie”, zegt hij.
 2. 11.200 schadeclaims, mogelijk goed voor 5 miljard dollar: chemiereus Bayer houdt hart vast na verloren Roundup-zaak

  11.200 schade­claims, mogelijk goed voor 5 miljard dollar: chemiereus Bayer houdt hart vast na verloren Roun­dup-zaak

  Bayer dreigt overladen te worden met miljardenclaims, nu de Duitse chemiereus een schadevergoeding van 80 miljoen dollar (71,2 miljoen euro) moet betalen aan een doodzieke 70-jarige Amerikaan. De man heeft volgens de jury kanker gekregen door de veelbesproken onkruidverdelger Roundup, een middel geproduceerd door Monsanto, het bedrijf dat de Duitsers vorig jaar overnamen.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is