President Joe Biden heeft de wet die 19 juni voor veel werknemers een betaalde vrije dag maakt, donderdag ondertekend.
Volledig scherm
President Joe Biden heeft de wet die 19 juni voor veel werknemers een betaalde vrije dag maakt, donderdag ondertekend. © EPA

Juneteenth, de dag waarop slavernij in VS werd afgeschaft, voortaan nationale Amerikaanse feestdag

Juneteenth, de dag waarop de afschaffing van de slavernij in de Verenigde Staten wordt herdacht, wordt een officiële nationale feestdag. De ‘Juneteenth National Independence Day Act’ was de voorbije dagen al goedgekeurd in de beide kamers van het Congres en donderdag heeft Amerikaans president Joe Biden de wet formeel ondertekend.

3 reacties

 • Manuela Lespagnard

  1 maand geleden
  Foutje, ik bedoelde de 19de Juni niet de 18de (in mijn vorige reactie).
 • Manuela Lespagnard

  1 maand geleden
  Ik heb op mijn werk vrijdag en maandag dankzij Juneteenth vrijaf gekregen (ik woon in Palo Alto, Californië). Voorts vind ik het geweldig dat ze deze herdenkingsdag geven. Die arme mensen die geleden hebben onder de slavernij kunnen best bedenkt worden. Had best eerder moeten gebeuren want het is van June 18,1865. Dus, beter laat dan nooit.
 • wim CLAES

  1 maand geleden
  als kleindochter van plantage eigenaars zit ze wel uit haar nek te kletsen.ze was ooit de eerste indische verkozene in california, nu is ze plots afrikaans,terwijl ze amper contact had met haar vader. show verkopen kunnen die democraten wel. en oorlogen beginnen.