Julian Assange, de oprichter van Wikileaks. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Julian Assange, de oprichter van Wikileaks. Archiefbeeld. © AP

Julian Assange mag zijn uitlevering aan VS aanvechten voor Brits Hooggerechtshof

Wikileaks-oprichter Julian Assange (50) mag in het juridische geschil over zijn uitlevering aan de Verenigde Staten in beroep gaan. Dat heeft het High Court in Londen bekendgemaakt. Dat betekent dat het juridische getouwtrek met de VS waarschijnlijk zal worden voortgezet voor het Britse Hooggerechtshof (Supreme Court).

8 reacties

 • Linda Heintjens

  1 jaar geleden
  Dit is het lot van een mensenrechten activist, die het aandurfde om de VS te bekritiseren!
 • George Verbeek

  1 jaar geleden
  Een klokkeluider als Assange verdient onze steun. Dankzij hem kwamen veel schandalen aan het licht. Uiteraard kan de VS er niet mee lachen dat men de duistere geheimen en plannen onthult. Onze vrijheid wordt beschermd door mensen als Assange, die hun leven riskeren om de waarheid aan het licht te brengen.
 • Walter Lippens

  1 jaar geleden
  Uitleveren zodat hij nooit nog vrij komt!
 • Pero Kovacevic

  1 jaar geleden
  Hypocrisie ten top! Wie oorlog misdaden van americanen aan het licht brengt moet jaren in gevangenis leven en vrezen voor zijn leven, en diegene die die misdaden begaan zijn worden verheerlijkt! Schande!
 • Luc Lepoudre

  1 jaar geleden
  Assange is een slechterik en Navalny de witte ridder. Denken ze nu echt dat wij dergelijke hypocrisie van onze VS-vazalpolitici blijven slikken?
 1. Australische parlementsleden roepen premier Morrison op om te bemiddelen in zaak Assange: “Journalistiek is geen misdaad”
  Update

  Australi­sche parlements­le­den roepen premier Morrison op om te bemiddelen in zaak Assange: “Journalis­tiek is geen misdaad”

  Australische parlementsleden hebben premier Scott Morrison gevraagd om te bemiddelen in de zaak rond de Australische WikiLeaks-oprichter Julian Assange (50). Zo raakte vrijdag bekend dat het Britse hooggerechtshof de toestemming heeft gegeven om Assange aan de Verenigde Staten uit te leveren. De Australiër wordt in de VS onder meer beschuldigd van spionage en het verspreiden van staatsgeheimen. “De premier moet Assange thuisbrengen”, aldus de voorzitter van de groene partij, Adam Bandt.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 4. Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Korea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”

  Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Ko­rea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”

  Rusland is van plan om voedsel te ruilen voor wapens met Noord-Korea. Dat zegt de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad John Kirby. “We blijven bezorgd dat Noord-Korea verdere steun zal verlenen aan de militaire operaties van Rusland in Oekraïne en hebben nieuwe informatie dat Moskou actief probeert om munitie uit Noord-Korea te verwerven”, aldus Kirby. Rusland zou “een twintigtal” verschillende soorten wapens en munitie ontvangen.