Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Juf aan Joodse scholieren: “Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer”

Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak gekomen nadat ze in de klas een zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juf naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.

6 reacties

 • Joan Lute

  1 jaar geleden
  Zij hoort absoluut in de gevangenis. Dit kan niet getolereerd ook al wordt de westerse maatschappij rechtser en onverdraagzamer.
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  Terecht ontslaan! Moest het in België gebeurd zijn, Unia zou in deze ook wel weer Siberisch doof gebleven zijn, Joden zijn zoals Vlamingen...geen doelpubliek van unia.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Er zijn weinig dingen die mij tegenwoordig nog schokken, maar dit is er los over.
 • Sam Valkenborgs

  1 jaar geleden
  Misschien iets om bij stil te staan wat de kracht van “sociale”media kan doen. Een uitspraak op een Britse school enkel dagen geleden, nu in detail te te vernemen in België.
 • Ann Verschueren

  1 jaar geleden
  Zoiets moet op haar strafblad komen zodat ze nooit nog een job vindt als leerkracht. Ontslag is absoluut niet genoeg. Voor de rechtbank moeten ze die trekken!
 1. Hij folterde Joodse vrouw en wierp haar uit raam: “Maar dader niet verantwoordelijk voor daden want hij had cannabis gerookt”

  Hij folterde Joodse vrouw en wierp haar uit raam: “Maar dader niet verantwoor­de­lijk voor daden want hij had cannabis gerookt”

  Op 4 april 2017 werd Sarah Halimi, een Française van joodse afkomst, meedogenloos gefolterd en uit het raam geworpen door een buurman terwijl hij “Allah akbar” riep. Het parket van Parijs wilde hem vervolgen voor vrijwillige doodslag, maar onderzoekrechters belast met de zaak hebben nu gesteld dat de Malinese man mogelijk ontoerekeningsvatbaar is omdat hij onder invloed was van drugs.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen