Juan Romero vandaag (links). Rechts zie je hem op de iconische foto uit 1968, naast het lichaam van RFK.
Volledig scherm
Juan Romero vandaag (links). Rechts zie je hem op de iconische foto uit 1968, naast het lichaam van RFK. © Facebook

Juan hield Robert F. Kennedy in zijn armen toen hij stierf. En hij onthult nu zijn laatste woorden

BuitenlandHet is woensdag exact 50 jaar geleden, maar Juan Romero (67) heeft het nog altijd moeilijk als hij erover praat: het moment dat Robert – Bobby – F. Kennedy na een belangrijke winst in de race om het Amerikaanse presidentschap werd vermoord in het Ambassador Hotel in Los Angeles. Hij hield de senator in zijn armen toen die stierf, zoals te zien is op een iconische foto van net na de aanslag. De man onthulde nu wat zijn laatste woorden waren.

2 reacties

 • maud hallett

  5 jaar geleden
  mooie foto van Robert Kennedy met enkele van zijn kinderen en ook Caroline en JohnJohn Kennedy de kinderen van John Kennedy :-)
 • Christiaan Goethals

  5 jaar geleden
  Daar hebben ze in de USA ook moeilijk mee, de echte dader veroordelen. Hoeveel zijn er zo op de stoel terecht gekomen?
 1. Rusland zet nieuw huurlingenleger ‘Convoy’ in op de Krim: “Tot de tanden gewapend”
  40

  Rusland zet nieuw huurlingen­le­ger ‘Convoy’ in op de Krim: “Tot de tanden gewapend”

  Het huurlingenleger van Wagner-baas Yevgeni Prigozhin kenden we al. Nu lijkt het erop dat Rusland op de Krim gebruik maakt van een nieuw huurlingenleger dat opereert onder de naam ‘Convoy’. “Hun uitrusting is spiksplinternieuw, en ze zijn tot de tanden bewapend”, aldus de niet zo objectieve journaliste Olga Skabejeva (37) - ook wel ‘de megafoon van Poetin’ genoemd. Dit is wat je moet weten over het nieuwste Russische huurlingenleger.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.