Onderzoeksjournaliste Maria Ressa.
Volledig scherm
Onderzoeksjournaliste Maria Ressa. © AP

Journaliste Maria Ressa mag van Filipijnse rechter naar uitreiking Nobelprijs

De Filipijnse Nobelprijswinnares en journalist Maria Ressa mag van een Filipijnse rechter naar de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede in de Noorse hoofdstad Oslo. Een journalist van het nieuwsmedium Rappler, opgericht door Ressa, heeft op Twitter foto's van de rechtbankdocumenten geplaatst.

 1. Filipijnse regering geeft slappe felicitaties aan Nobelprijswinnares Maria Ressa en noemt haar “een veroordeelde crimineel”

  Filipijnse regering geeft slappe felicita­ties aan Nobelprijs­win­na­res Maria Ressa en noemt haar “een veroordeel­de crimineel”

  Drie dagen na de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Filipijnse journaliste Maria Ressa, heeft de regering haar uiteindelijk gefeliciteerd. De gelukwensen maandag waren weliswaar lauw: “We feliciteren Maria Ressa ermee dat ze als eerste Filipijnse de Nobelprijs voor de Vrede heeft gewonnen”, aldus presidentieel woordvoerder Harry Roque. Daarnaast vermeldt hij graag nog dat Ressa “een veroordeelde crimineel” is.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.