EPA
Volledig scherm
© EPA

Journaliste drie kwartier lang aangerand op Tahrirplein: "Ik dacht dat ik ging sterven"

UpdateDe sfeer op en rond het Tahrirplein in Caïro wordt almaar grimmiger. Eerder was er al sprake van traangas dat zenuwgas bevat en nu moeten ook vrouwelijke journalisten het ontgelden. Het hoopvolle sfeertje van de eerste bezetting in januari is helemaal zoek.

 1. Ex-premier wordt nieuwe eerste minister in Egypte

  Ex-pre­mier wordt nieuwe eerste minister in Egypte

  De militaire Hoge Raad in Egypte heeft de vroegere regeringsleider Kamal al-Ganzouri de opdracht gegeven een regering te vormen. Dat meldt de Egyptische staatstelevisie. De 78-jarige politicus was onder de afgezette president Hozni Moebarak al eens premier van 1996 tot 1999. De econoom zette zich tijdens die periode onder meer in voor de bestrijding van de armoede. Ganzouri wordt de opvolger van Essam Sharaf, wiens kabinet na de uitbraak van een nieuwe golf van protest tot ontslag werd gedwongen.
 2. Duizenden betogers blijven Tahrirplein bezetten
  Update

  Duizenden betogers blijven Tahrir­plein bezetten

  Duizenden Egyptenaren bezetten nog steeds het Tahrirplein in de hoofdstad Caïro. De betogers eisen nog steeds het vertrek van het leger dat momenteel het land leidt. De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Navi Pillay, heeft ondertussen de oprichting gevraagd van een "snel, onpartijdig en onafhankelijk" onderzoek naar de dood van manifestanten in Egypte. Ook vandaag zijn er al opnieuw drie doden gevallen.