EPA
Volledig scherm
© EPA

Journaliste drie kwartier lang aangerand op Tahrirplein: "Ik dacht dat ik ging sterven"

UpdateDe sfeer op en rond het Tahrirplein in Caïro wordt almaar grimmiger. Eerder was er al sprake van traangas dat zenuwgas bevat en nu moeten ook vrouwelijke journalisten het ontgelden. Het hoopvolle sfeertje van de eerste bezetting in januari is helemaal zoek.

 1. Ex-premier wordt nieuwe eerste minister in Egypte

  Ex-pre­mier wordt nieuwe eerste minister in Egypte

  De militaire Hoge Raad in Egypte heeft de vroegere regeringsleider Kamal al-Ganzouri de opdracht gegeven een regering te vormen. Dat meldt de Egyptische staatstelevisie. De 78-jarige politicus was onder de afgezette president Hozni Moebarak al eens premier van 1996 tot 1999. De econoom zette zich tijdens die periode onder meer in voor de bestrijding van de armoede. Ganzouri wordt de opvolger van Essam Sharaf, wiens kabinet na de uitbraak van een nieuwe golf van protest tot ontslag werd gedwongen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.