Marina Ovsiannikova.
Volledig scherm
Marina Ovsiannikova. © RV/AFP

Journaliste die zich tegen Russische invasie kantte onder huisarrest geplaatst

De Russische journaliste Marina Ovsiannikova, die beroemd werd door haar kritiek live op televisie op de Russische oorlog in Oekraïne, is donderdag onder huisarrest geplaatst. Dat maakte een rechtbank in Moskou bekend.

0 reacties

 1. Gezin van Russische ‘tv-heldin’ is geruïneerd: “Mijn zoon heeft angstaanvallen”

  Gezin van Russische ‘tv-hel­din’ is geruïneerd: “Mijn zoon heeft angstaan­val­len”

  Marina Ovsyannikova (44), een Russische tv-medewerkster die uit protest tegen de oorlog in Oekraïne een live nieuwsuitzending onderbrak, zegt dat de Russische bevolking gehersenspoeld is door propaganda. “Ik kon niet aan de zijlijn blijven staan”, zo reageert ze tijdens een interview bij BBC. Ze heeft ondertussen ontslag genomen en weigert het politiek asiel dat Frankrijk haar heeft aangeboden. Ovsyannikova zegt in Rusland te blijven, ondanks het feit dat ze “het leven van haar gezin heeft geruïneerd met haar actie”.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.