Een video liet zien hoe Ohlen zich in het bijzijn van collega’s bukte, haar handen in de modder dompelde en zichzelf met modder insmeerde alvorens op antenne te gaan.
Volledig scherm
Een video liet zien hoe Ohlen zich in het bijzijn van collega’s bukte, haar handen in de modder dompelde en zichzelf met modder insmeerde alvorens op antenne te gaan. © Videostill

Journaliste die zich insmeerde met modder om reportage ‘realistischer’ te maken, moet voortaan achter de schermen werken

Een Duitse journaliste die zichzelf met modder insmeerde alvorens op antenne te gaan na de zware overstromingen in Duitsland, mag voorlopig enkel achter de schermen werken. Susanne Ohlen had in de reportage laten uitschijnen dat ze de handen uit de mouwen had gestoken bij de opruimwerkzaamheden. Maar daar was dus niets van aan.

  1. Oliegigant Shell haalt eigen klimaatdoelstellingen niet: “Erger dan we vreesden”

    Oliegigant Shell haalt eigen klimaat­doel­stel­lin­gen niet: “Erger dan we vreesden”

    Shell gaat volgens een nieuw klimaatrapport zijn eigen uitstootdoelen niet halen. Het Nederlands-Britse bedrijf zou ook ver achterlopen op een rechtbankvonnis dat werd aangespannen door de Nederlandse milieuorganisatie Milieudefensie. De uitstoot neemt volgens onderzoeksbureau Global Climate Insights tot 2030 nog toe, in plaats van een door de rechtbank vastgestelde verplichte vermindering van 45 procent.