Vreugde gisterenavond en vannacht bij de Bolsonaro-aanhangers.
Volledig scherm
Vreugde gisterenavond en vannacht bij de Bolsonaro-aanhangers. © REUTERS

“Jou zou ik nooit verkrachten, jij bent te lelijk” en “Ik heb liever dat mijn zoon sterft dan dat hij homo is”: zo grofgebekt is Braziliës nieuwe president

Holebi's, vrouwen, zwarten, Afro-Brazilianen, progressievelingen, ... het lijstje aan personen die Jair Bolsonaro tijdens zijn vijfentwintig jaar politieke carrière al heeft beledigd, is lang. Desondanks - of net dankzij? - won hij gisteren overtuigend de verkiezingen en wordt hij de nieuwe president van het grootste land van Zuid-Amerika. 

109 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Bolsonaro's ongezouten taal doet geen afbreuk aan zijn genialiteit, die zal blijken als hij met de grove borstel "Grote Kuis" houdt bij de smeulende restanten van het wanbeleid der corrupte Linkse graaiers. Een Rechts beleid zal de Beurs terug doen opveren en als afgeleide ook mijn effectenrekening. Gedenk ; "Zachte heelmeesters maken stinkende wonden"
 • Alfons Detemmerman

  3 jaar geleden
  Linkse corruptie afgestraft ... door vele arme mensen. Links dient zich wereldwijd te bezinnen
 • Jan Van Overveldt

  3 jaar geleden
  Brazilië is een immens groot land, het Noorden en het Zuiden zijn totaal verschillend op alle gebied. Ook van mentaliteit. In het zuiden zitten heel veel uitgeweken Europeanen, die het daar redelijk goed doen. In de tijd van de militaire junta kon je zowat overal, overdag, rustig rondwandelen. Nu moet je goed opletten waar je rondwandelt. Ben er voor mijn werk 8 maal geweest over de jaren heen.
 • Andre Perneel

  3 jaar geleden
  Geen woorden maar daden tellen . Eens hij op zijn zetel zit gaan die scherpe kantjes er zeker af en dan kan men pas oordelen ,toch !
 • imke de meester

  3 jaar geleden
  laten zeggen
 1. “Totale waanzin”: ophef over Nederlandse tv-show ‘De Dansmarathon’ nadat uitgeputte kandidaten afgevoerd worden
  Play
  Nieuws

  “Totale waanzin”: ophef over Nederland­se tv-show ‘De Dansmara­thon’ nadat uitgeputte kandidaten afgevoerd worden

  De vijftig uur durende SBS 6-show ‘De Dansmarathon’ heeft bij onze noorderburen behoorlijk wat kritiek gekregen. Toeschouwers uitten zorgen over de ogenschijnlijk oververmoeide deelnemers en vonden de situatie onverantwoord. Twee mensen moesten per brancard worden afgevoerd. SBS 6 zelf heeft zich op geen enkel moment zorgen gemaakt om hun veiligheid, laat moederbedrijf Talpa weten.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.