Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Jordanië voert dienstplicht weer in

Jordanië heeft de dienstplicht opnieuw ingevoerd. Werkloze, alleenstaande mannen tussen de 25 en 29 jaar oud moeten opnieuw verplicht in het leger, zo kondigde premier Omar Razzaz aan.

 1. Oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz: “Trump was een economische ramp”

  Oud-Nobelprijs­win­naar Joseph Stiglitz: “Trump was een economi­sche ramp”

  Over minder dan twee weken kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. Dat kan de Democraat Joe Biden worden, maar ook hun huidige, de Republikein Donald Trump, blijven. Van die laatste is het economische beleid van de afgelopen vier jaar voor sommigen mogelijk een argument voor herverkiezing. Voormalig Nobelprijswinnaar en ex-adviseur van Bill Clinton, Joseph Stiglitz (77), ziet dat anders en noemt Trumps politiek in de Spaanse krant El País “een economische ramp”.
 2. Alle agenten in een dinosauruskostuum en kaasbroodjes voor iedereen: ook deze kandidaten doen - tevergeefs - een gooi naar het Amerikaanse presidentschap

  Alle agenten in een dinosaurus­kos­tuum en kaasbrood­jes voor iedereen: ook deze kandidaten doen - tevergeefs - een gooi naar het Amerikaan­se president­schap

  Al je geld, tijd en moeite spenderen aan een wekenlange kiescampagne, ook al weet je dat je toch geen enkele kans maakt om te winnen? Het zijn er niet veel, maar ook dit keer tellen de Verenigde Staten weer een tiental kleurrijke onafhankelijke kandidaten bij de presidentsverkiezingen die tegen beter weten in hun kans wagen. Onder hen een rapper, een voorstander van kaasbroodjes voor iedereen, en een veroordeelde ex-mijnbaas.
 3. Duitsland plaatst deel van soldaten uit Irak over naar Jordanië en Koeweit

  Duitsland plaatst deel van soldaten uit Irak over naar Jordanië en Koeweit

  Het Duitse leger plaatst een deel van zijn troepen in Irak over naar Jordanië en Koeweit. Dat meldt de Bundeswehr. De Duitse soldaten waren in Irak bezig met opleidingen aan het Iraakse leger. Het Duitse contingent -aanwezig in Bagdad en Taji- telt een dertigtal troepen. Dat contingent zal "voorlopig ingeperkt" worden. De Duitse beslissing komt er na de Amerikaanse aanval op de machtige Iraanse generaal Qassem Soleimani, vorige week in Bagdad.