Jordan Turpin geniet duidelijk van haar herwonnen vrijheid.
Volledig scherm
Jordan Turpin geniet duidelijk van haar herwonnen vrijheid. © TikTok

Jordan zat 17 jaar opgesloten in horrorhuis van haar ouders, nu maakt ze vrolijke filmpjes op TikTok

Zeventien jaar lang zat Jordan Turpin (21) opgesloten in het zogenaamde ‘horrorhuis’ van haar ouders. Eerst in Texas, daarna in Perris (Californië). Net als haar twaalf broers en zussen werd ze zwaar mishandeld, vastgeketend en uitgehongerd. Maar kijk nu: vier jaar na haar bevrijding heeft de jongedame zich ontwikkeld tot een vrolijke meid op TikTok, met intussen bijna 500.000 volgers. Van een metamorfose gesproken...  

 1. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen willen verder uitstel 5G

  Amerikaan­se luchtvaart­maat­schap­pij­en willen verder uitstel 5G

  De brancheorganisatie van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen heeft de minister van Transport Pete Buttigieg en de belangrijkste regelgevers op het gebied van communicatie en luchtvaart gevraagd om de uitrol van nieuwe 5G-telecomdiensten in de buurt van luchthavens verder uit te stellen. De ingebruikname van het 5G-netwerk zou volgens Airlines for America, die de tien grote Amerikaanse luchtmaatschappijen vertegenwoordigt, vluchten kunnen verstoren.
 2. Noorse massamoordenaar Anders Breivik wil vervroegde vrijlating en verschijnt op proces met Hitlergroet

  Noorse massamoor­de­naar Anders Breivik wil vervroegde vrijlating en verschijnt op proces met Hitler­groet

  Een Noorse rechter moet bepalen of de veroordeelde terrorist Anders Breivik (42) in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating. Hij pleegde in juli 2011 twee bloedige aanslagen waarbij 77 mensen werden gedood, vooral jongeren. De ultrarechtse Breivik kreeg 21 jaar cel, maar kan langer worden vastgehouden. Vandaag verscheen hij voor de rechter met een Hitlergroet en een bordje met de boodschap “Stop uw genocide tegen onze witte naties”.
 3. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.