Nathaniel Nabena
Volledig scherm
Nathaniel Nabena © GoFundMe

Jongetje (8) met leukemie krijgt geen behandeling in Brits ziekenhuis tenzij ouders meteen 942.000 euro ophoesten

De achtjarige Nathaniel Nabena verblijft momenteel met zijn ouders in het Verenigd Koninkrijk. Nadat bij het jongetje een oogtumor werd verwijderd in zijn thuisland Nigeria, reisde hij in november naar het VK om er een kunstoog te krijgen, maar na aankomst bleek dat hij lijdt aan een zeldzame vorm van leukemie. Tenzij zijn ouders ineens 825.000 Britse pond (een goeie 942.000 euro) op tafel kunnen leggen, weigert het Britse ziekenhuis echter het kind te behandelen en wordt hij doorverwezen naar de palliatieve afdeling.

46 reacties

 • Ramesh Naidu

  2 maanden geleden
  Sociale tarief, verhoogde tegemoetkoming en medische kosten bijdrage door de lokale overheid, zoals in België.
 • wim snauwaert

  2 maanden geleden
  Koningshuizen, superrijken, voetbalsterren voor wie dit bedrag een peulschil is kunnen nu misschien eens tonen dat ze ook een mens zijn met het hart op de juiste plaats..
 • Dirk D'hont

  2 maanden geleden
  Is het niet dat wat we allemaal wilden ? Een mooier voorbeeld van vrij en liberaal denken in een vrije markt economie. Zal niet mogen gezegd worden denk ik op deze site.
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Dit heeft niets met de dokters te maken. Het is de raad van beheer van het ziekenhuis die dit beslissen.
 • Marc Deckers

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk dat dit nog constant gebeurd.Dit noemt men dus vooruitgang of is dit alleen een materialistische of technische vooruitgang maar op menselijk en gezondheid zeer zeker niet.
 1. Goedele Liekens geeft update over kankerbehandeling: “Ik moet me er letterlijk én figuurlijk bij neerleggen”
  Play
  Celebrities

  Goedele Liekens geeft update over kankerbe­han­de­ling: “Ik moet me er letterlijk én figuurlijk bij neerleggen”

  Vorig jaar op 5 november maakte Goedele Liekens bekend dat ze huidkanker heeft. Goedele wist dat al maanden, maar wilde dat nieuws liever zo lang mogelijk voor zich houden. Naar aanleiding van Wereldkankerdag konden Sven Ornelis en Anke Buckinx haar deze ochtend op Joe enkele persoonlijke vragen stellen. “Het is voor mij nog niet gedaan, maak jullie maar geen zorgen”, zei ze met een knipoog en een lach.
 2. Man die zich in krat van Australië naar Wales liet vliegen denkt mannen gevonden te hebben die hem destijds hielpen: “Mirakel dat hij het overleefde”
  1

  Man die zich in krat van Australië naar Wales liet vliegen denkt mannen gevonden te hebben die hem destijds hielpen: “Mirakel dat hij het overleefde”

  Een man uit Wales die zich meer dan vijftig jaar geleden in een krat van Australië naar zijn thuisland liet verschepen omdat hij niet genoeg geld had voor een vliegticket, denkt dat hij de mannen heeft teruggevonden die hem indertijd hielpen. Brian Robson (intussen 76) was naar hen op zoek naar aanleiding van de publicatie van een boek over zijn onwaarschijnlijke stunt, die hij als bij wonder niet met zijn leven bekocht. Het verhaal krijgt wereldwijd weerklank.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken