Eitan (rechts onder) met zijn mama, papa en broertje die allemaal om het leven kwamen bij het drama/
Volledig scherm
Eitan (rechts onder) met zijn mama, papa en broertje die allemaal om het leven kwamen bij het drama/ © RV/Photonews

Jongetje (6) dat als enige kabelbaanramp overleefde en door opa werd ontvoerd naar Israël, moet terug naar tante in Italië

De 6-jarige jongen die het kabelbaandrama in Italië overleefde, moet terug naar zijn familie in Italië. Dat heeft een rechtbank in Tel Aviv besloten, nadat de jongen stiekem door zijn grootvader naar Israël was meegenomen. Het kind verloor in mei zijn beide ouders toen de cabine waarin ze zaten neerstortte. Eitan was de enige van de vijftien inzittenden die het ongeval overleefde. 

  1. Familie verscheurd door voogdijstrijd Eitan (6), die Italiaans kabelbaandrama overleefde: “Hij is ontvoerd”

    Familie verscheurd door voogdij­strijd Eitan (6), die Italiaans kabelbaan­dra­ma overleefde: “Hij is ontvoerd”

    De hevige familieruzie over het lot van Eitan Biran, het 6-jarige jongetje dat als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde, blijft maar duren. De twee families van de omgekomen ouders ruziën nu al maanden over de voogdij van het kind, een strijd die alsmaar in hevigheid lijkt toe te nemen. “Hij is ontvoerd door familieleden die hem helemaal niet kennen”, zegt de Israëlische familie van Eitan in grote bewoordingen. Ze beweren juridische stappen te gaan ondernemen om ervoor te zorgen dat Eitan in zijn geboorteland zal opgroeien.