Volledig scherm
© AFP

Jongeren kiezen Labour, ouderen voor Tories

De scheidingslijn in de Britse politiek tussen de nu zegevierende Conservatieven en de verliezende partij Labour verdeelt ook leeftijdsgroepen.

5 reacties

 • Erika Braken

  1 jaar geleden
  Veel jongeren willen graag criminaliteit, overbevolking en onveiligheid als ze voor linkse partijen stemmen want dat is het enige wat links al heeft bewezen dat ze die dingen zwaar aanmoedigen.
 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  De leugens bij het Brexitreferendum kwamen duidelijk uit het anti-kamp en NIET van de Brexiteers, zo wordt nu bewezen. Gedurende ruim 2 jaar heeft iedereen de kans gehad zich kritisch te bedenken en te informeren vooraleer te stemmen en we zien wat we zien : er zijn nu veel méér voorstanders dan destijds "na de leugens van Farage en Co". Als is de EU-leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel. Knap.
 • benny vandersanden

  1 jaar geleden
  Wie als jongere niet socialistisch is heeft geen hart en wie als volwassene niet conservatief is heeft geen verstand
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  was de vorige keer ook zo dus kan niet meer volgen. Ouderen sterven en verminderen in aantal terwijl meer jongeren stemgerechtigd worden dus labour zou zeker vooruit gaan volgens eerdere berichten in de media. De jongeren waren boor omdat de ouderen hun toekomst afnamen en met slechts 1% verschil zouden binnen een paar jaar het resultaat anders zijn. Waarom heeft zoveel jeugd dan Labour de rug toegekeerd?
 • Marie Vanakker

  1 jaar geleden
  Als dat waar is zijn de Tories op hun hoogtepunt .
 1. Boris Johnson vraagt de Queen om regering te mogen vormen: “Jullie stem is gehoord, de brexit komt er”

  Boris Johnson vraagt de Queen om regering te mogen vormen: “Jullie stem is gehoord, de brexit komt er”

  De Britse premier Boris Johnson heeft een verpletterende overwinning behaald bij de Britse verkiezingen. Zijn Conservatieve partij haalt 365 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnen, waar 326 voldoende is voor een absolute meerderheid. Oppositiepartij Labour van Jeremy Corbyn boekt dan weer een historische nederlaag met het slechtste resultaat in tientallen jaren: de partij strandt op 203 zetels. In Schotland is de nationalistische SNP de grote winnaar. Met de overwinning voor de Conservatieven komt de weg open te liggen voor een brexit eind januari.
 1. Nederlandse regering gevallen over ‘toeslagenaffaire’
  Play
  UPDATE

  Nederland­se regering gevallen over ‘toeslagen­af­fai­re’

  Na dagen van crisissfeer en spoedberaad heeft de Nederlandse regering besloten om de handdoek in de ring te werpen. Het kabinet Rutte III stapt op vanwege de zogenaamde toeslagenaffaire, waarvan “de aanpak op een verschrikkelijke manier is mis gegaan.” “Onschuldige mensen zijn gecriminaliseerd, hun levens zijn verwoest en de Kamer is daarover onjuist en onvolledig geïnformeerd”, verklaarde premier Mark Rutte tijdens een persconferentie.
 2. Chaotische clown volgens de één. Churchill volgens zichzelf
  PREMIUM

  Chaotische clown volgens de één. Churchill volgens zichzelf

  De 'Blonde Beatle'. Zo noemen de verpleegsters in de kraamkliniek de pasgeboren Boris Johnson. In juli 2019, 55 jaar later, stapte die Blonde Beatle over de drempel van Downing Street 10 en trad hij zo in de voetsporen van zijn grote voorbeeld, Winston Churchill, en net als bij hem gebeurde dat op een moment dat het Verenigd Koninkrijk voor een historische uitdaging staat. Gisteren behaalde Johnson een absolute meerderheid in het parlement, waardoor hij zijn brexitdeal ongestoord door het Lagerhuis kan loodsen. Portret van de man onder het kapsel.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten